Todd Howard kennen we natuurlijk allemaal als executive producer van Bethesda Game Studios. Hij strooit vaak met uitspraken waar hele discussies uit kunnen voortvloeien en wellicht is dit er weer een van.

De hypetrain kan vertrekken

Deze week had Howard weer een interview over wat er allemaal voor Bethesda in het verschiet staat. Simpel gezegd is dat een heleboel, maar uiteraard kan hij er nog niet al te veel details over geven.

Als eerste zal The Elder Scrolls: Skyrim naar de Nintendo Switch komen. Deze nieuwe combinatie van console en handheld zal 3 maart uitkomen. Daarnaast komt er ook nog eens een virtual reality versie van Fallout 4. Dit zijn in ieder geval de berichten waar over gesproken mag worden en waarvan we zeker weten dat ze doorgaan.

Maar dan krijgen we het grote grijze gebied. Want er zijn ook drie grote projecten in volle gang, twee hiervan zijn ”klassieke Bethesda” games en één wordt een totaal nieuwe game voor de mobiele telefoon.

Ook de Nintendo fanboys kunnen binnenkort genieten van Skyrim

Lekker speculeren

Volgens Howard zijn er een heleboel projecten bezig bij Bethesda, deze worden steeds groter dus ze kunnen er ook steeds meer over naar buiten brengen. De twee klassieke projecten zijn games zoals ze die vaker hebben uitgebracht, maar dan een stuk groter (The Elder Scrolls VI anoyone?!). Uiteraard kan hij er verder niets over zeggen, maar ze zijn groter dan alles wat ze ooit hebben gedaan. Ze zijn een beetje anders, maar toch passen ze perfect bij de games die ze al uit hebben gebracht.

We kunnen er dus vanuit gaan dat er bij de E3 minstens één van deze twee klassieke Bethesda games bekendgemaakt gaat worden. Wie weet volgt nummer twee dan volgend jaar of het jaar erop. Daarnaast gok ik dat het of een totaal nieuwe game zal worden, of dat het een vervolg wordt op een game die van voor 2014 is. Waarom 2014? Dat is nog ”maar” 3 jaar geleden, en 4 jaar voor het produceren van een game is zeker niet gek.

In 2013 heeft Bethesda helemaal geen games uitgegeven, in 2012 waren dit Doom en Doom II die ook naar de PS3 kwamen. Ook Doom III kwam dat jaar uit. Nu is in 2016 Doom alweer uitgebracht, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat ze hier niets mee zullen doen. Daarnaast is Dishonored in 2012 uitgekomen, Dishonored 2 is ook in 2016 alweer uitgekomen.

Wordt RAGE dit jaar op de E3 aangekondigd?

Verder naar 2011, hier krijgen we uiteraard Skyrim, waarvan er bekend is dat er een nieuw deel gaat komen in de serie. Meer dan dit weten we nog niet, maar dat deze dit jaar bekend zal worden gemaakt is geen hele gekke gedachte. Ook RAGE en Brink komen uit 2011, deze games hebben nooit een vervolg gekregen. Dus dit zijn ook zeker opties. Echter kreeg Brink niet zulke goede reacties, dus de kans dat deze een deel 2 krijgt schat ik vrijwel nihil. Wel kreeg RAGE hele goede recensies, dus dit is zeker een mogelijkheid!

De mobiele game

Onverwachts was het succes van Fallout Shelter. Momenteel zijn er 75 miljoen spelers en stond deze game tijden op nummer 1 van de meest gedownloade mobiele apps. Volgens Howard was één van de leukste dingen aan Fallout Shelter dat het iets behoorlijk unieks was. Dat viel bij de gamers in de smaak, dus dat vinden ze erg belangrijk. Daarom zal de nieuwe mobiele game ook totaal uniek worden. Zelfs zo uniek dat ze geen enkele andere game gebruiken als voorbeeld.

Hoe dan ook geeft Todd Howard veel ruimte tot speculeren. Het enige wat we nu weten is dat er twee nieuwe klassieke Bethesda games gaan komen én een nieuwe mobiele app. Uiteraard hoop ik op een Elder Scrolls, en als we naar de feiten kijken is dit helemaal geen gek idee. Helaas heb ik dit al heel vaak gedacht en bleek er toch weer geen vervolg te komen.

Welke games denken jullie dat er uit zullen komen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments