Een jaar geleden is de prijs van Xbox Game Pass gestegen. Microsoft zou momenteel opnieuw overwegen om de prijs van haar abonnementsservice te verhogen. Zou jij bereid zijn meer te betalen voor Xbox Game Pass?

Het gerucht is een spin-off uit de nieuwsstroom van deze week. Xbox sluit haar vier van haar studio’s en in het verlengde hiervan hebben er zogenaamde town hall-bijeenkomsten bij Microsoft plaatsgevonden. Onderwerp van gesprek zou onder andere het populaire abonnement van Xbox geweest zijn. Is het abonnement zoals het momenteel aangeboden wordt wel rendabel voor Microsoft? Dat is een vraag die al langer de ronde gaat en die ongetwijfeld ook deze dagen opnieuw in Redmond gesteld is.

Xbox Game Pass

Met Xbox Game Pass kunnen spelers honderden spellen voor een vast bedrag per maand spelen, op zowel Xbox, PC en xCloud, afhankelijk van het type abonnement dat afgenomen wordt. Xbox Game Pass heeft haar populariteit met name te danken aan het feit dat zij alle games van de Xbox Game Studios op de dag van release ook direct in de service stoppen. Zodoende konden gamers afgelopen jaren voor een relatief laag bedrag games als Forza Horizon 5, Starfield en Halo Infinite spelen.

Mogelijk laait de discussie opnieuw op als gevolg van de recente overname van Activision-Blizzard-King door Microsoft. Want, gaan we in de toekomst ook games als Call of Duty voor een paar euro per maand kunnen spelen? Microsoft zal zich hier ongetwijfeld over buigen en ik kan me zo voorstellen dat in deze discussie ook de vraag gesteld wordt of de prijs van Xbox Game Pass omhoog moet gaan. Met de toevoeging van de complete Activision-Blizzard-King catalogus gaat immers ook de waarde van de dienst omhoog.

Zou jij bereid zijn om meer te betalen voor Xbox Game Pass?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Picnic82
Picnic82
16 dagen geleden

Met zo’n banner weiger ik te stemmen 🙃

Picnic82
Picnic82
16 dagen geleden
Antwoord aan  Rik

Hij is van skulls&bones toch?