Dit zijn de berichten waar ik als graphicsfanaat enorm blij van word. Mijn favoriete game The Witcher 3 krijgt een next-gen upgrade voor de Xbox Series X en pc!

Deze week heeft Nvidia de nieuwe kaarten aangekondigd waardoor ik vrijwel direct heb bepaald dat ik een nieuwe pc zou gaan kopen met de 3080 RTX. De Xbox Series X komt daardoor lager op mijn lijstje te staan. Met zo’n nieuwe pc zou ik dolgraag The Witcher 3 op 4k willen draaien, maar dat betekent niet dat ineens alle grafische elementen naar 2020 worden getild. Gelukkig kwam in onze e-mail het heugelijke nieuws van CD Projekt RED dat ze The Witcher 3 een grafische upgrade gaan geven! Niet alleen voor de pc, maar ook voor de Xbox Series X!

Het gaat hier om een nieuwe versie en update van de huidige game. The Witcher 3 krijgt een ”Complete Edition” voor de next-gen consoles en de pc die je kunt kopen als je de game nog niet had. De huidige eigenaren van de game krijgen een gratis update. Ik vraag mij dan af waarom je dan de nieuwe Complete Edition zou kopen als je ook de huidige generatie versie zo meteen goedkoper kunt krijgen met daarna een gratis update.

Wat kan je verwachten qua upgrades? Sowieso gaat deze nieuwe versie van The Witcher 3 gebruik maken van ray tracing en het vermogen van de SSD om supersnel te laden. Verwacht dus epische uitzichten en geen pop-in meer waar ineens kratten, vaten of palen tevoorschijn komen voor je neus. Om je een beetje een beeld te geven van wat je kunt verwachten heb ik een video van mods voor de pc-versie van The Witcher 3. Dit soort upgrades kun je zo meteen ook verwachten bij de next-gen versie.

Het is nog niet bekend wanneer deze upgrade van The Witcher 3 beschikbaar wordt gesteld, maar ik verwacht ergens in november met de release van de nieuwe consoles.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments