Het drama van Telltale Games zit nog vers in ons geheugen. De serie The Walking Dead werd gered maar wat is er eigenlijk met het bedrijf verder gebeurt?

Het is lang stil geweest maar nu komt er toch nieuws want het bedrijf LCG Entertainment gaat Telltale Games nieuw leven inblazen. Het is van plan om een aantal oudere games te gaan verkopen en te gaan werken aan nieuwe games in de bekende Telltale stijl.

Brian Waddle

Het nieuwe Telltale wordt geleid door Jamie Ottilie en Brian Waddle. Ottilie heeft aangegeven dat een aantal oudmedewerkers freelance banen aangeboden krijgen met de mogelijkheid tot een vaste fulltime positie in de toekomst.

Otillie heeft zijn carriere gemaakt op het gebied van mobiele games en was pas geleden nog oprichter en CEO van Galaxy Pest Control die bekend zijn van games die gebaseerd zijn op Duck Dynasty en de Power Rangers. Waddle heeft ervaring in sales en marketing voor de Havok game engine.

Volgens Ottilie is het mogelijk dat Telltale een aantal projecten oppakt waar ze al mee bezig waren. Maar The Walking Dead zal daar niet meer bij zijn want daar heeft Skybound de licentie van gekocht.

Dit is een levensvatbaar bedrijf die vanwege de markt en een aantal slechte keuzes het veld moest ruimen. Ik hou van games die verhalen vertellen en ik denk dat onze industrie een bedrijf nodig heeft die gespecialiseerd is in verhaalgedreven games.

Jamie Ottilie

Uitgever Athlon Games is ook bij de deal betrokken en zij gaan voor de distributie zorgen. Ook heeft het bedrijf wat financiele injecties gekregen van verschillende mensen uit de games industrie waaronder Chris Kingsley (Rebellion), Lyle Hall (Heavy Iron Studios) enTobias Sjögren (Starbreeze).

Hopelijk gaan we binnenkort weer wat nieuwe Telltale verhalen geboren zien worden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments