Sinds de Kinect kennen we het besturen van je Xbox met behulp van je stem al. Maar toen de Kinect ter ziele ging, bleek Cortana toch niet helemaal de ideale vervanger. Maar daar komt misschien verandering in.

Microsoft is druk bezig om Cortana van ‘helper’ naar ‘hulp’ om te zetten. Vandaag lieten ze weten dat ze de volgende stap in die visie hebben gezet. Het Xbox team heeft een nieuwe Xbox toepassing geactiveerd om je Xbox via voice commands te besturen. Denk hierbij aan aan en uitzetten, harder en zachter zetten, games en apps openen, het starten en stoppen van Mixer uitzendingen, het maken van screenshots en captures en wat al niet meer. Deze toepassing gaat werken met apparaten waarop Cortana en Alexa aanwezig is waaronder Windows 10 pc’s, Amazon Echo, Harman Kardon Invoke, Sonos One en iOs en Android apparaten met de Cortana of Alexa app.

Deze functionaliteit was verdwenen nadat Microsoft gestopt was met het toevoegen van de Kinect sensor bij de Xbox One en het stoppen van de productie in zijn geheel. Vandaag is dus de oplossing van dit probleem bekend gemaakt. Vanaf vandaag gaat Microsoft dit testen op Xbox Insiders in de VS. Ze zullen deze functie langzaam maar zeker verder gaan uitrollen maar wanneer dit ook mogelijk zal zijn voor apparaten bij de VS, dat weten we niet.

Volgens Microsoft heeft deze move trouwens niets te maken met de samenwerking die men met Amazon is aangegaan rond de Alexa en Cortana integratie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments