Review: Narita Boy – hack & slash in een digitaal rijkdom

Op verzoek van XBNL is community-member Rob (op onze Discord beter bekend als DM4S) in Narita Boy gedoken. Een game die afgelopen week uitgebracht is en tevens in de Xbox Game Pass te vinden is! Kan deze game de goedkeuring krijgen van de harde kern van ons retro-kanaal? Je hoort het in deze videoreview!

Wat ooit begon als een Kickstarter-project is uiteindelijk in een Xbox Game Pass release titel uitgegroeid. Studio Koba bestaat uit slechts een handjevol ontwikkelaars die sinds 2016 aan Narita Boy gewerkt hebben. Een retro-futuristische 2D pixel art game. En als er retro in de omschrijving zit dan weet de oplettende community member dat ons retro subkanaal de oren gespitst heeft. De XBNL-redactie werd dan ook in vroeg stadium getipt om deze titel in de gaten te houden. En inmiddels zijn we op het punt aanbeland dat de game in de schappen ligt en dus van een review voorzien dient te worden.

Matige metroidvania, maar lekkere hack and slash!

Narita Boy kenmerkt zich door de typische jaren ’80 sidescrolling metroidvania pixel art, met een futuristische insteek. Op een aantal punten pakt dit volgens DM4S niet erg lekker uit. De sfeer, verhaalvertelling en de hack and slash actie compenseren andere tekorten, waardoor Narita Boy over-all toch een behoorlijk vermakelijke game is. Hoe dat precies zit hoor je in deze video review!

Uiteraard zijn we benieuwd wat jij van deze game vindt! Heb je als kans gezien de game te kunnen checken? Laat, in de comments of op onze Discord, weten wat je goed vindt aan de game en wat er volgens jou beter had gekund!

RECENSIES OVERZICHT
Review: Narita Boy - hack & slash in een digitaal rijkdom
7.5
review-narita-boy-hack-slash-in-een-digitaal-rijkdomBen je opzoek naar een lekkere metroidvania dan zou Narita Boy niet mijn eerste keuze zijn. Ben je echter opzoek naar een lekkere hack and slash sidescroller in een sfeervolle jaren '80 pixel art style dan zit je met deze game goed. Narita Boy heeft een enorm lekkere stijl en de soundstracks weten de sfeer goed te versterken. De leuke wijze van verhaalvertelling maken de acht uur durende game af. Mocht je toch nog twijfelen? Geen probleem! De game is namelijk ook in de Xbox Game Pass te spelen. <br> <br> <b>Plus</b><br> + Prachtig level design en art-style<br> + Goede soundtrack <br> + Lekkere hack and slash sidescrolling actie <br> + Verhaalvertelling <br> <br> <b>Min</b> <br> - Kan richting het einde van de game wat eentonig aanvoelen <br> - Geen besturing via d-pad mogelijk <br> - sensitiviteit van de controls had beter gekund <br>
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments