Het is bijna zover! Over drie kwartier is het 20 december en dat wil zeggen dat The Witcher op Netflix staat. Dat heeft niks met gamen te maken, toch? Het heeft wel enigszins met gamen te maken gezien The Witcher 3 immens populair is geworden en overal vele awards heeft gewonnen. Daarom een paar leuke en informatieve weetjes op een rij rondom de serie.

Aangezien er vele fans in onze redactie zijn van deze franchise, wil ik toch nog even een paar leuke weetjes op een rij zetten rondom de serie en met name ook over de acteur die Geralt of Rivia zal spelen, Henry Cavill. Velen kennen Henry Cavill als Superman uit Man of Steel (2013) van Zack Snyder en Justice League (2017), ook geregisseerd door Snyder. Wat velen niet weten over acteur Henry Cavill is dat hij een gamer pur sang is. Niet zomaar een wannabe, maar gewoon echt een fervent gamer. Voor hem is gamen pure escapisme en dat herkennen wij natuurlijk allemaal wel.

Henry was bijna geen Superman… door World of Warcraft

Cavill, degene die dus Geralt gaat spelen, is een enthousiaste World of Warcraft speler. Zo enthousiast dat hij bijna het belletje miste met de vraag of hij Superman wilde spelen in Man of Steel. Ja, meneer Cavill zat in een raid in World of Warcraft en dan moet je gewoon je prioriteiten stellen. Ga je de telefoon aannemen of doorspelen? Doorspelen natuurlijk. Maar nadat Cavill drie belletjes achter elkaar kreeg, werd hij toch wel nieuwsgierig en nam gelukkig bij het derde belletje op.

Henry Cavill wilde heel graag Geralt of Rivia spelen in de serie

De 36-jarige Cavill is erg fan van The Witcher en dat komt door The Witcher 3. Hij begon met de games en is later de boeken gaan lezen omdat de wereld hem zo intrigeerde. Inmiddels heeft Cavill The Witcher 3 bijna 2,5 keer compleet uitgespeeld en er honderden uren in gestoken.

Hoe is hij dan bij de serie gekomen? Nou, gewoon auditie doen als je hoort dat er een serie gemaakt wordt. Tijdens het spelen van The Witcher 3 dacht hij al na over de wens dat hier een film of serie van zou moeten komen. Dus na het nieuws dat er een serie kwam, was hij vrij vastberaden om in de serie te spelen. Hij zou zijn agentschap elke dag hebben gestalkt met de vraag waarom hij nog geen auditie mocht doen. Uiteindelijk heeft die passie voor de franchise en zijn vastberadenheid hem de rol van Geralt of Rivia bezorgd. Er stonden nog 200 acteurs in de rij voor de rol.

Dit zegt executive producer Lauren Hissrich over Cavill in een tweet:

Je zou maar als eerste auditie gelijk Henry Cavill voor je neus hebben.

Onderstaande video is trouwens ook leuk om te zien. Meneer Cavill kan heel goed voorlezen en het zou niet misstaan als hij even alle boeken wilt voorlezen. Ik zou de audio boeken kopen!

De serie is gebaseerd op de boeken, niet de game

Om even duidelijkheid te scheppen voor de fans. De serie The Witcher op Netflix gaat over het verhaal uit de boeken en niet zozeer het volgen van de games. Persoonlijk vind ik dit beter omdat je anders een verfilming krijgt van een game wat een ‘adaptatie’ is van de boeken. Je kan beter bij het bronmateriaal blijven. Het neemt overigens niet weg dat we best wel wat overeenkomsten zien met Geralt in de series en Geralt in The Witcher 3 qua outfit en stem.

Wat je al in de trailers kunt zien is dat je met een jonge Ciri of Princess Cirilla te maken krijgt. De serie start echt bij het begin ‘The Last Wish’ van de boeken. De schrijver van de boeken Andrezj Sapkowski is gelukkig wat meer meegaand met de serie dan met de game. Meneer Sapkowski keek namelijk eerst neer op de games die werden gemaakt van The Witcher, maar na deel 3 maakt hij een 180 graden draai en vroeg hij zelfs ‘royalties’ voor de franchise. Tja, hij had natuurlijk nooit kunnen weten dat het zo populair zou worden en daarom vindt hij dat hij wel geld verdient. Oh oh oh, meneer Sapkowski toch.

Nog even inzicht vanuit de vrouwelijke acteurs. De dames die Yennefer en Ciri in de serie spelen hadden nog nooit van The Witcher gehoord, maar zijn zich gelukkig wel gaan verdiepen in de materie. Wanneer hen werd gevraagd over hoe hun samenwerking met Cavill was, dan was dat gelukkig over het algemeen leuk, maar ze zeggen ook dat hij donders serieus kan zijn. Er zit een kleine perfectionist in Cavill en hij suggereerde soms zelfs dat er een shot opnieuw gedraaid zou kunnen worden omdat het toch niet helemaal lekker ging. Zo’n momentje dat de regisseur ook zegt: “Je hebt gelijk Henry, we doen ‘m opnieuw’. Hartstikke fijn als de hoofdrolspeler net zo’n grote liefhebber van The Witcher is als de gamers en boek liefhebbers zelf.

Heb je seizoen 1 uit? Seizoen 2 komt ook!

Het klinkt misschien raar, maar The Witcher krijgt al een tweede seizoen en is door Netflix bevestigd. Normaal wacht je een beetje af wat het eerste seizoen doet, maar blijkbaar zijn ze bij Netflix zo onder de indruk dat ze gelijk seizoen 2 doen. Natuurlijk is het voor Netflix ook belangrijk om met nieuwe series te blijven komen en als The Witcher een nieuwe paradepaardje kan worden zoals bijvoorbeeld Game of Thrones dat voor HBO was, dan pakken ze de kans.

Goed, genoeg geschreven en voor jullie genoeg gelezen! Zet je schrap voor het avontuur op Netflix! Heb je geen Netflix, dan kan je waarschijnlijk wel even gratis proberen zodat je heerlijk The Witcher kunt bingewatchen. Veel kijkplezier!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments