Het leek snor te zitten. Sony was definitief om wat betreft cross-play. Of toch niet?

Het is namelijk weer ellende in die hoek. Na de succesvolle cross-play acties in Fortnite en Rocket League, waarbij eindelijk de Xbox en PS spelers samen konden spelen, is het nu weer een stapje terug.

Ze blijven een territoriaal volkje, die Sony figuren. Nu is de CEO van Hi-Rez Studios, ontwikkelaar van de MOBA Smite en de online shooter Paladins, aan de beurt. Hij vraagt Sony te stoppen met hun gedoe en meer games open te stellen voor cross-play.

Op Twitter liet Stew Chisam de voordelen van cross-play horen en hoe dit de beleving van gamers tussen Switch en Xbox One heeft verbeterd. Hij gaf aan dat bijvoorbeeld de wachttijden met 30% waren verminderd en dat de matchups ook eerlijker verliepen. Het aantal ‘bad matches’ zou met 80% verminderd zijn.

Met dit lijstje roept hij Sony op om zijn games, Smite, Paladins en Realm Royale, klaar te maken voor cross-play. Hij geeft aan dat de studio zijn werk al gedaan heeft en de games klaar zijn om dit toe te laten, alleen blijft Sony weer eens weigeren. Hoe lang zal dit nu gaan duren voordat de gamers genoeg druk leveren om hen over te halen?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments