Sonic Forces laat je zelf een held maken

Voor als een dwaze, dikke, paarse kat niet je ding is

Aan het einde van dit jaar mogen we los met Sonic Forces. De game lijkt de gouwe ouwe 2D platform actie van de klassieke Sonic-games te combineren met de razendsnelle 3D actie van de moderne Sonic. Lijkt je dit wel wat, maar vind je Sonic en zijn huidige vrienden net niet cool genoeg? In Sonic Forces kun je zelf een held maken.

Een zwarte egel, een zilveren egel, een dwaze, dikke, paarse kat. Hoewel ik Shadow nog best wel cool vond, werd ik niet heel blij van de andere nieuwe helden. Gelukkig mag je nu zelf los in een character creator om een held te maken die samen met Sonic de wereld redt.

De keuze is reuze

Je krijgt de keuze uit zeven verschillende basisopties. Elke soort heeft weer zijn eigen speciale vaardigheden.

  • Beer, kan vijanden weg beuken met een homing attack.
  • Vogel, kan met een doublejump op hogere plekken komen dan anderen.
  • Kat, houdt een ring over als hij geraakt wordt.
  • Hond, begint opnieuw met vijf ringen nadat je bent gestorven.
  • Egel, verzamelt ringen terwijl hij schade oploopt.
  • Konijn, blijft langer onoverwinnelijk nadat hij schade opglopen heeft.
  • Wolf, trekt automatisch ringen aan als hij daarbij in de buurt komt.

Behalve de verschillende soorten krijg je ook tal van andere customisation opties om je held aan te passen. Denk aan kledingstukken en speciale gadgets.

Jouw held gaat ook echt een functie hebben in de game. Hij of zij wordt namelijk de derde hoofdrolspeler in de game naast de beide Sonic’s. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb er zin in en hoop ook van harte dat Sega de oude Sonic magie weer terug weet te vinden. De game staat gepland voor de feestdagen van 2017, maar er is nog niks concreet, dus hou daar nog niet te veel aan vast.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments