Er staat een Definitive Edition van Shadow of the Tomb Raider aan te komen. Waar komt dat verhaal vandaan?

Inmiddels is het alweer ruim een jaar geleden dat Shadow of the Tomb Raider uitgebracht werd. Dit grafische meesterwerk werd met een Metascore van 82 enthousiast ontvangen. Ook op de redactie werd de game graag gespeeld en kon deze rekenen op een positieve review.

Na de release is er door de ontwikkelaars van Eidos Montreal en Crystal Dynamics niet stilgezeten. De action-adventure game werd voorzien van DLC. Het is vervolgens niet ongebruikelijk dat games waarvoor diverse DLC ontwikkeld zijn, opnieuw uitgegeven worden in de vorm van een Definitive Edition. Het totaalpakketje, als het ware.

Shadow of the Tomb Raider Definitive Edition

De Definitive Edition is nog niet door uitgever Square Enix bevestigd. Maar waar komt het nieuws dan vandaan? Dat zit zo. Soms lekt een nog niet aangekondigd product, bijvoorbeeld doordat er patent wordt aangevraagd of dat er een pagina gereserveerd wordt op een webwinkel. In het geval van Shadow of the Tomb Raider is de game ingediend bij de Australian Classification Board. Hier worden ratings gegeven aan games met betrekking tot de aanwezigheid van onder andere geweld, seks en grof taalgebruik. Op basis van deze beoordeling wordt onder andere bepaald vanaf welke leeftijd de game gespeeld kan worden.

Een dergelijke aanvraag was afgelopen zomer ook al ingediend in Zuid-Korea. Het lijkt er dus op dat we binnenkort een aankondiging kunnen verwachten van de Definitive Edition. Hoelang we vervolgens nog moeten wachten op de release valt helaas nog niets over te zeggen. We houden jullie op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments