SEGA gaat op remake toer met Jet Set Radio, Crazy Taxi en meer

Capcom is de afgelopen jaren lekker bezig geweest met remakes van oude classics. Maar toen dacht SEGA ‘hold my beer’ en kondigt nu vele remakes aan van oude classics.

Ik zal eerlijk zijn, mijn mond viel open van verbazing. Niet 1, niet 2, niet 3, niet 4, niet 5, niet 6 maar nog veel meer remakes van oude classics die je vroeger op de Dreamcast, Playstation 2 en Xbox speelde. Vol ongeloof keek ik de trailer nog een keer, maar het is echt waar. We zien vele oude classics uit het 720×576 standard definition tijdperk een complete overhaul krijgen. Jet Set Radio in de oude stijl, maar nieuwe physics, kleding en details van omgevingen. Crazy Taxi heeft hetzelfde. De stijl is hetzelfde, dus een supercomplete remake lijkt het niet echt te zijn, maar de upgrade is heel duidelijk te zien. Het lijkt een bewust gekozen stijl om de games zodanig te remaken dat er een vleugje nostalgie bewaard blijft.

De soundtrack die je op de achtergrond zegt ‘let me reintroduce you’ en dat lijkt precies de insteek van deze aankondiging. SEGA wil nieuwe gamers kennis laten maken met succesvolle oude titels. Nou, SEGA, kom maar op!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties