Herinner je je die Super Game van Sega nog? Microsoft levert daar zowaar een bijdrage aan. En wel in de vorm van een strategisch partnerschap met de grote Japanse ontwikkelaar en uitgever.

Dat partnerschap draait om veel meer dan enkel die geruchtmakende game. Het gaat om het verkennen van de mogelijkheden die cloud-technologie te bieden heeft in de ontwikkeling van games maar ook het streamen van games. Ruim een jaar geleden zijn Microsoft en Sony ook een partnerschap aangegaan op hetzelfde gebied. Dat is niet vreemd: Microsoft wordt gezien als leider op het gebied van cloudtechniek en services. Je hebt het woord Azure vast al vaker horen vallen.

Yukio Suino, directeur bij Sega, heeft het volgende over te zeggen over deze liefde:

We zijn heel blij om onze strategische alliantie met Microsoft wereldkundig te kunnen maken. Het helpt Sega om de zogenaamde Super Game te realiseren. Daarnaast helpt het ons om de ontwikkeling van next-gen games naar een volgend niveau te brengen. Hierin combineren we de ontwikkelmogelijkheden die Sega biedt met de geavanceerde technologie en ontwikkelomgevingen van Microsoft.

Sarah Bond, uitvoerende bij Microsoft, voegt daar het volgende aan toe:

Sega heeft natuurlijk een iconische status binnen de industrie. Sega is bovendien een geweldige partner gebleken. We kijken er naar uit om onze samenwerking voort te zetten. Dat doen we door nieuwe manieren van unieke spelbelevingen te onderzoeken die zijn gebaseerd op onze cloudtech. Samen denken we de manier waarop games worden ontwikkeld, gehost en bestuurd (denk aan alternatieven voor je controller) opnieuw te definiëren.

Denk ook even aan het Xbox Cloud Gaming initiatief, waar Kim Swift aan werkt. In dat verband werd Microsoft eerder al gelinkt aan Hideo Kojima. In dat stukje ben ik gaan gissen naar nieuwe de nieuwe ontwikkelingen die cloudtechniek mogelijk maken. Nog altijd heb ik geen goede voorbeelden van wat we mogen verwachten. Jij wel?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments