Als je een game ontwerpt die enkel speelbaar is via xCloud, tegen welke limitaties loop je dan aan? Maar vooral ook: wat wordt juist mogelijk gemaakt? Dat is een van de vragen waar Kim Swift als onderdeel van het cloud team bij Microsoft over na mag denken.

De games die we tot nu toe hebben kunnen spelen via het Xbox Cloud Gaming initiatief, ofwel xCloud, zijn allemaal ontwikkeld met een Xbox console als beoogd platform. De cloudtechniek brengt ons voordelen zoals het kunnen spelen van games waar en wanneer je maar wilt. Of het kunnen starten van een nieuwe titel terwijl de installatie nog in volle gang is. Maar wat als een ontwikkelaar een game zou ontwikkelen die niet is ontworpen om enkel op een console te draaien? Wat als je over de kracht beschikt van meerdere servers?

Kim Swift

Ik heb zo geen goede voorbeelden, maar misschien moeten we denken aan een nieuw niveau op het vlak van artificiële intelligentie? Of een grafische pracht die zijn weerga niet kent? Ik kan me ook voorstellen dat je al snel aan nieuwe spelconcepten denkt, zeker als je het spelletje vanaf een mobiel apparaat speelt, een beetje in de ‘augmented’ sfeer. Kim Swift komt weg bij het Google Stadia team. Zoals bekend besloot Google begin dit jaar verdere investeringen in eigen games voor Stadia te stoppen. Niet dat ze er daarvoor al veel interesse in hebben getoond. De kennis die Kim daar op heeft gedaan, is dan wel heel waardevol voor team Xbox.

En dat niet alleen, Kim is in het verleden ook werkzaam geweest bij Valve waar ze aan games als Portal en Left 4 Dead werkte. Bij Microsoft neemt ze de rol van senior director ‘cloud gaming’ aan. Ze mag een team samenstellen dat zich specialiseert in het, met behulp van cloudtechniek, ontwikkelen van nieuwe ervaringen. Het zal waarschijnlijk dan ook wel even duren voordat we de eerste resultaten van de inspanningen van Kim en haar team gaan zien.

Volgens een gerucht zou een van haar eerste projecten een samenwerking met Kojima Productions kunnen zijn. Hideo heeft immers herhaaldelijk aangegeven interesse te hebben in streaming en cloudtechniek, hij zou graag een game ontwikkelen die daar helemaal op is toegespitst. Gameontwikkelaar Jeff Grubb liet dit gerucht via Twitter los: Hij zegt dat Microsoft aan een deal met Kojima Productions werkt om de dromen van Hideo en waarschijnlijk ook Kim waar te maken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments