Sea of Thieves krijgt met de lancering van seizoen 11 een mega overhaul

Op 23 januari 2024 lanceert seizoen 11 in Sea of Thieves. Met de introductie van het nieuwe seizoen, gaat de game van Rare flink op de schop. Kijk je mee naar de beelden van de Official Content update?

De laatste weken werd duidelijk dat Rare met een flinke overhaul van Sea of Thieves bezig zou zijn. In bovenstaande video zien we welke veranderingen er aan zitten te komen en het zijn er dusdanig veel dat ik niet goed weet waar ik moet beginnen.

Meer controle en hoger tempo

Als ik de overhaul zou samenvatten dan gaan de veranderingen over: meer controle voor spelers en speelsessies met een hoger tempo. Spelers zullen meer controle krijgen over wat zij in Sea of Thieves kunnen én willen doen + het tempo waarop zij dit gaan doen zal voorspelbaarder zijn en sneller. Laat ik enkele veranderingen noemen:

Vanaf het nieuwe seizoen wordt een Discover Tab aan de boot toegevoegd. Via deze tab krijg je direct een overzicht van alle voyages en Tall Tales die er te spelen zijn. Op je boot kun je vervolgens aanklikken welke voyage je wilt gaan doen en deze start vervolgens direct. Vervolgens is het mogelijk om jouw schip direct naar de betreffende locatie te laten verplaatsen, via een fast travel. Wanneer je een voyage klaar hebt dan krijg je direct een XP-boost voor de Trading Company waarvoor je vaart. Je krijgtuiteraard extra XP als je de loot ook gaat inleveren, maar dat lijkt iets minder noodzakelijk te worden.

Trading Companies

De Trading Companies, zoals de Gold Hoarder, gaan ook veranderen. Zo is het vanaf seizoen 11 mogelijk om tot level 100 progressie te maken, waarna spelers een Distinction ontvangen. Hiermee kunnen spelers nieuwe in-game items kopen, zoals ringen. De progressieloop is hiermee eindeloos, want wanneer spelers level 100 halen dan begint een nieuwe Distinction. Ik voel de challenge in de XBNL-community al aankomen: wie heeft als eerste om alle vingers een ring zitten?

World Events on demand

Wanneer je progressie maakt voor de Trading Companies, wordt het ook mogelijk om World Events on demand te spelen. Heb je even zin in een Ashen Lord, maar is deze niet op de map zichtbaar? Geen probleem meer, via de Trading Companies zijn de world events oproepbaar én kun je er via fast travel snel komen. Deze manier van piraatje spelen voor de Trading Companies zal de Raid Events gaan heten. Uiteraard zitten hier ook weer allerlei rewards aan verbonden.

De update mist iets…

De update die er aan staat te komen is indrukwekkend. De game krijgt een complete overhaul, dat is duidelijk. De menu’s gaan veranderen, de manier waarop voyages gespeeld gaan worden en meer.

Ik ben er groot voorstander van dat spelers iets meer controle krijgen. Ik vind het een fijne gedachten om te weten dat ik Sea of Thieves aanzet en wat meer kan bepalen hoe mijn speelsessie zal verlopen.

Toch ervaar ik ook enige teleurstelling met betrekking tot de update. Er komt, voor zover nu bekend, geen nieuwe content, geen uitbreiding van de wereld, geen nieuwe events of Tall Tales om te spelen, geen verdieping van de lore. De update van seizoen 11 maakt het tempo weliswaar sneller, waardoor kortere speelsessie mogelijk worden en Sea of Thieves dus makkelijker tussendoor te spelen zal zijn. Dat is fijn. Maar de nieuwe update legt ook nog meer de nadruk op grinden, grinden, grinden. En dat is iets wat ik al zes jaar aan het doen ben in Sea of Thieves en waarvan ik niet weet hoe lang ik dit nog leuk blijf vinden.

Kortom, een mooie update en een uitstekende manier om de gameplay toegankelijker en sneller te maken. Persoonlijk echter niet helemaal de update waar ik op zit te wachten. Ik wil niet meer grind. Ik wil verhaal en avontuur en daarin gaat seizoen 11 geen verandering brengen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties