In de grote aanstaande Anniversary Update zal Rare verhalende content toe gaan voegen in de woeste zeeën van Sea of Thieves.

Sea of Thieves staat bekend om haar online open-wereld waar je als piraat zelf de geschiedenis schrijft en de toekomst bepaald. Zogenaamde player-driven narratives. De game is letterlijk een grote zandbak, met veel water en eilandjes, en geeft de gamer een maximale vrijheid om te verkennen en op avontuur uit te gaan.

Na de release van Sea of Thieves een jaar geleden zag je een duidelijke tweedeling. Er waren gamers die helemaal lauw gingen op dit concept van maximale vrijheid en exploratie, en er waren gamers die zich tegen de game keerde en de ontwikkelaars verweten dat de game aan content ontbrak.

Sea of Thieves in ontwikkeling

Het afgelopen jaar hebben de ontwikkelaars bij Rare bepaald niet stil gezeten. Zonder te veel aan de oorspronkelijke ideeën te tornen hebben zij update na update de wereld in geslingerd. Uitdagende challenges, leuke rewards, toffe karakters, en nog veel meer op de route naar de felbegeerde titel van Pirate Legend. En met succes, want de game trekt steeds meer nieuwe spelers aan en de player-base is groeiende. Om het toenemende succes te vieren bracht Rare afgelopen week een aantal fun facts de wereld in. Zo blijkt er door alle online piraten en hun crew in het Sea of Thieves Universe maar liefst 1.8 miljard km afgelegd te zijn, om in totaal 642 miljard aan buit te verzamelen.

Sea of Thieves statistieken, 1 jaar na release!

De grote Anniversary Update van 30 april 2019

Vanaf 30 april kun je aan de slag met de nieuwe content uit de Anniversary Update. Zo zul je aan de slag kunnen in de nieuwe PvP modus The Arena. Je speelt met 5 teams tegen elkaar. Iedere piratencrew krijgt een schattenkaart en het doel is natuurlijk dat jouw Pirate Legends die schatten weten te bemachtigen. Maar er is meer. Ontwikkelaar Rare heeft namelijk ook verhalende content aan de Anniversary Update toegevoegd en komt daarmee tegemoet aan het verzoek van velen. Tall Tales: Shores of Gold, zoals de questline gaat heten, introduceert een nieuw groot eiland waar puzzels opgelost moeten worden en gezonken schepen onderzocht moeten worden om schatten te vinden. Er zullen nieuwe vijanden zijn om te verslaan met een set aan nieuwe skills. Sea of Thieves design director Mike Chapman en Rare studio head Craig Duncan hebben laten weten dat zij in de toekomst nog veel meer ‘story-based quests’ in de wereld van Sea of Thieves zullen toevoegen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments