Remedy Entertainment heeft onlangs bevestigd dat zij aan Control 2 werken. Wat mogen we verwachten?

Van de ontwikkelaars van onder andere Alan Wake en Quantum Break verscheen in 2019 de game Control. Met Control wisten de ontwikkelaars van Remedy in 2019 menig Game Of The Year titel binnen te slepen. Ook op de redactie wist de game hoge ogen te gooien, zoals je hier hebt kunnen lezen. Met meer dan 3 miljoen spelers sinds release, wordt de vraag om een vervolg op de succesvolle titel dan ook breed gedragen, maar communicatie hierover bleef uit.

De stilte rondom een mogelijk vervolg is inmiddels doorbroken. Remedy Entertainment heeft in een blogpost aangekondigd dat Control 2 in ontwikkeling is. De game staat intern bekend onder Codename Heron en het zal een spin-off van Control zijn. In het persbericht laat Remedy weten dat zij 50 miljoen budget tot hun beschikking hebben. Dat is een slordige 20 miljoen meer dan zij voor hun eerste game beschikbaar hadden en tevens de grootste investering die 505 Games ooit in een game gedaan heeft. Hoe dat uit gaat pakken moeten we natuurlijk nog zien.

Control 2 wordt door 505 Games uitgegeven en zal op de Xbox Series X|S te spelen zijn. Het is nog onbekend wanneer de game uit zal komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties