Het derde seizoen van Rainbow Six Siege is volop aan de gang en Ubisoft is alweer druk aan het teasen met twee nieuwe operators en een nieuwe map. Operation Grim Sky is onderweg.

Met Operation Grim Sky krijgen we er uiteraard ook weer twee nieuwe operators bij. Ubisoft doet het dit keer alleen een heel klein beetje anders. Waar we voorheen altijd twee operators uit hetzelfde land kregen, daar krijgen we nu twee operators met verschillende nationaliteiten. Wel worden ze ondergebracht in dezelfde unit, namelijk het Urban Tactical Response Team met de codenaam Grim Sky (GSUTR). We hebben nog geen namen en ook weten we nog niet wat voor speciale abilities de operators krijgen, maar we hebben van Ubisoft wel een omschrijving gekregen.

De eerste operator is een verdediger uit Groot-Brittannië. Ze is een ruige politieagente en een expert in het gedrag van grote mensenmenigten en het overmeesteren van onruststokers tijdens rellen. Ze weet dat ze thuishoort aan de frontlinie en ze pikt geen bullshit.

De tweede Operator is een Amerikaanse aanvaller, een specialist met een opvallend scherpe geest wanneer het op tactische operaties aankomt. Hij heeft vreselijke dingen gezien in Kabul. Ondanks alles werd hij verliefd op de stad. Hij staat bekend om zijn chirurgische precisie en blijft een enigma bij Rainbow Six.

Speculaties

Met de omschrijvingen van Ubisoft kunnen we nog niet heel veel. Gelukkig leeft Rainbow Six enorm op het internet en zijn de fans al volop aan het speculeren over de abilities van deze operators.

Laten we beginnen met de nieuwe verdediger. In de teaser zien we een schild met een soort accu aan de onderkant en spijlen aan de bovenkant van het schild. Nu zou het een soort tegenhanger van het schild van Blitz kunnen zijn, maar dan in plaats van een flashlight een soort taser. Maar waarom zouden die spijlen er dan in zitten?

Een hele vette suggestie die ik tegenkwam is dat je dit schild achter een muur kunt zetten m het open te laten klappen als er een gat in geblazen wordt. Zo kunnen aanvallers niet door de gaten kruipen die ze gemaakt hebben, maar jij kunt ze nog wel kapot schieten.

Dan de aanvaller. Die lijkt een soort toorts te hebben en daarmee hetzelfde te kunnen doen als bijvoorbeeld Thermite of Sledge, namelijk gaten maken in muren. In zijn omschrijving staat echter dat hij bekend staat om precisie en daarom denk ik dat je zijn toorts niet moet gebruiken om grote gaten te branden, maar juist kleine. Hoe vet zou het zijn om bijvoorbeeld killholes te kunnen maken in versterkte muren?

Onthoud wel, dit zijn allemaal nog speculaties. Veel meer dan een teaser van Ubisoft is er nog niet. Ubi zal Operation Grim Sky officeel onthullen tijdens de Six Major in Parijs die van 17 tot en met 19 augustus gehouden wordt. Tot die tijd moeten we dus nog even geduld hebben.

Nieuwe map

Tot slot komt er met Operation Grim Sky ook een nieuwe map beschikbaar. Helemaal nieuw is hij overigens niet. Spelers van het eerste uur herkennen Hereford Base vast wel. De map is echter volledige op de schop gegaan en dus zal hij ook voor de veteranen nieuw aanvoelen.

Hereford Base gaat helemaal op de schop

Nogmaals, een officiele onthulling komt er pas tijden de Six Major in Parijs van 17 tot en met 19 augustus. Mooi op tijd voor de Gamescom waar ik hoop dat we er voor het eerst kennis mee kunnen maken.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments