Afgelopen week is de nieuwe Grand Theft Auto (GTA) aangekondigd. Nou ja, aangekondigd? Lees maar even verder.

Een echte aankondiging was het nog niet afgelopen week. Rockstar heeft aangekondigd dat zij GTA volgende maand gaan aankondigen. En als je zo’n mega franchise bent als GTA dan kun je dat prima doen en de hype is er beslist niet minder door. Terecht ook, want het vorige deel is alweer een decennium geleden. Eén vol decennium!

Hoe zag jij er uit toen GTA V in 2013 uitkwam? Om het even in perspectief te plaatsen: in het jaar 2013 is de stekker uit Hyves getrokken, was Koningin Beatrix afgetreden, en terwijl redacteur Niels nog op een vochtige studentenkamer in Utrecht of Amsterdam zat, heeft redacteur Jeff in datzelfde jaar de geboorte van het XBNL-platform gevierd. Ja, zo lang geleden is dus de vorige GTA release.

De ‘aankondiging van de aankondiging’ roept dan ook veel herinneringen op aan de honderden uren die we de afgelopen 25 jaar aan de GTA-franchise met plezier gespendeerd hebben. Wanneer de nieuwe GTA uit gaat komen horen we hopelijk volgende maand. In de tussentijd vullen we het gat met een collectieve trip down memory lane.

Wat zijn jouw fijnste en mooiste herinneringen aan 25 jaar GTA? Wat is jouw favoriete deel uit de franchise? Welk deel heeft je het minst aangesproken? En wat hoop je in het vervolg te gaan zien? Laat het ons weten!

Aan welke GTA-game heb jij de mooiste herinneringen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Pethor
Pethor
5 maanden geleden

Moeilijke keuze tussen Vice City en GTA, het verhaal en de sfeer van Vice City tegen de fun van het tegen elkaar op een netwerk gamen van GTA.

Picnic82
Picnic82
5 maanden geleden

Helemaal niet. Snap de hype dan ook niet. Maar ja, uitzondering op de regel hier.

eddiem1974
5 maanden geleden

Voor mij gaat het tussen Vice City en San Andreas. Uiteindelijk voor Vice City gekozen. Stukje nostalgie uit de oude doos.