Microsoft, de eigenaar van de gaming gigant Activision Blizzard, heeft aangekondigd dat het 162 werknemers in de ‘Bay Area’ zal ontslaan en de kantoren van twee gaming studio’s zal sluiten.

De ontslagen maken deel uit van een grotere reorganisatie van de gaming divisie van Microsoft, die ook Activision-Blizzard en Xbox omvat. De ontslagronde treft 86 werknemers in Novato en 76 in Foster City.

De studio’s die getroffen worden zijn Toys for Bob, de maker van de Skylanders-serie, Spyro en Crash Bandicoot. Ook Sledgehammer Games, de studio die werkt aan de populaire Call of Duty-franchise, wordt getroffen. Beide studio’s zullen hun kantoren sluiten en hun werknemers tijdelijk op afstand laten werken. Sledgehammer bestaat uit meerdere studios. Maar, Toys for Bob beslaat echter een relatief klein team en was alleen in Novato gevestigd. Het voortbestaan van de studio is onzeker, hoewel het er wel op lijkt dat een aanzienlijk deel van het team momenteel kan blijven werken. Microsoft noch Activision-Blizzard heeft laten weten of met het sluiten van het kantoorpand ook de studio opgeheven zal worden.

Ontslagrondes als gevolg van overname Activision-Blizzard

De overname van Activision-Blizzard door Microsoft voor 69 miljard dollar in oktober 2023 was de grootste Amerikaanse tech deal in de geschiedenis. Microsoft zei twee weken geleden dat het ongeveer 1.900 banen zou schrappen, 9% van zijn gaming divisie personeelsbestand. De ontslagronde had meerdere redenen en komt onder andere voort uit het integreren van de twee bedrijven, waarmee boventallig personeel ontslagen werd.

De video game industrie is hard getroffen door ontslagen, met bezuinigingen afgelopen jaar bij onder andere Unity, Electronic Arts, Epic Games, PlayStation, Embracer group en Riot Games. De ontslagen kennen meerdere factoren, waaronder stijgende inflatie, een stagnatie in de groei van de gamesindustrie en post-pandemie correctie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties