Ninja Theory werkt aan nieuw psychologisch ‘Project Mara’

Ninja Theory heeft vandaag laten weten dat zij werken aan een nieuwe game. Wat mogen we verwachten?

Vorige week lieten we weten dat er nieuwe ontwikkelaars bij de diverse Xbox Game Studios worden aangetrokken. Eén van de meest recent ‘aankopen’ die ons opviel was de overstap van een ontwikkelaar van Naughty Dog naar Ninja Theory. Het zou voor de hand liggen dat deze ontwikkelaar de overstap heeft gemaakt om een bijdrage te leveren aan de nieuwe Hellblade. Maar we hebben hier ook vraagtekens bij geplaatst. Want, onder de radar, zou er aan een nieuwe game voor het Project Insight gewerkt worden.

Vandaag heeft Ninja Theory laten weten dat er inderdaad een nieuwe game in de maak is, onder de werknaam Project Mara.

Project Mara

In een vlog die opgenomen is door de ontwikkelaars worden een aantal interessante dingen over Ninja Theory als studio en over Project Mara besproken.

Sinds Ninja Theory onderdeel is van de Xbox Game Studios heeft de studio meer creatieve vrijheid. De vrijheid om te werken aan projecten die hen aan het hart gaan. Het Project Insight is hier uit voortgevloeid. In de vlog laat de studio weten dat zij in het kader van dit project werken in teams van 20 tot 40 ontwikkelaars die ieder aan een eigen stuk werken. Hellblade II en Project Mara zijn hier voorbeelden van, maar er wordt gesuggereerd dat er meer is. In een reeks van vlogs zullen we hier meer over gaan horen.

Project MARA moet een zo realistisch mogelijke representatie worden van psychisch lijden dat gebaseerd is op real live ervaringen.

Om dit te realiseren wordt gebruik gemaakt van diverse onderzoeken waarmee het doel is om de ‘horrors of the mind’ zo accuraat en realistisch mogelijk in een game ervaring weer te geven.

Project Mara wordt een experiment voor de ontwikkelaars. De game moet zich gaan afspelen op slechts één locatie, met slechts één character. In bovenstaande teaser trailer kunnen we al kennis maken met het hoofdpersonage Mara. Dat ook deze nieuwe titel over pittige onderwerpen van de psyche gaat is al direct duidelijk met de openingszin: ‘I can’t tell what is real anymore’. Gevolgd door indringende geluiden, beelden van een psychologisch verslag, hersenscans en een angstige Mara.

Uit de teaser trailer kunnen we nog niets opmaken over de gameplay. Mijn eerste associatie met het zien van de beelden is die van een interactieve ervaring. Mogelijk dat de game vanuit het perspectief van Mara probeert te achterhalen waar zij is en wat er met haar aan de hand is. De game spelen vanuit slechts één locatie zou zich hier bij uitstek voor lenen.

In de zinnen die te lezen zijn, waarvan ik aanneem dat ze uit een psychologisch rapport komen, kunnen we nog niets opmaken over de context noch het verhaal van de game. We zullen dus nog even geduldig moeten wachten op een volgende vlog of trailer. Zelf ben ik in ieder geval erg benieuwd in welke richting dit project zich gaat ontwikkelen en welke andere initiatieven Ninja Theory voor ons in petto heeft.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments