Nieuwe overtuigende beelden van We Happy Few – komt het toch nog goed?

Er is een nieuwe trailer uitgekomen van We Happy Few. Wat vinden we daar van?

Ik kan niet voor jullie spreken, maar deze game voelt eindelijk weer goed en overtuigend aan. Het heeft de titel duidelijk goed gedaan om een paar keer te zijn uitgesteld en een Early Access-versie heeft gehad. De trailer die je hierboven kunt bekijken heeft nu eindelijk het gevoel van een complete, gestroomlijnde en unieke beleving.

We Happy wat?

Nog even voor de nieuwkomers onder ons. We Happy Few is een mengelmoesje van Bioshock en Dishonored. Het vindt zich in een bizarre wereld plaats. Een soort alternatieve tijdlijn van onze wereld met een eigen Tweede Wereldoorlog waar Duitsland een eigen Duitse Rijk heeft gesticht. De Duitsers hebben de Engelsen overgenomen en daarmee ook Groot-Brittannië.

Tijdens de bezetting zijn de Britten besmet door een chemisch experiment dat verkeerd is afgelopen. Hierdoor moeten de bewoners iets vreselijks doen om te overleven. Omdat dit massaal gebeurt, voelen mensen zich er zo schuldig om dat ze een drugs genaamd ”Joy” maken. Hierdoor worden alle schuldgevoelens onderdrukt, maar onderdrukt het ook het morele kompas en inschattingsvermogen van lange termijn acties (en dus gevolgen). Kortom, meer moordlustige blije mensen, want fuck it, we zijn toch massaal aan de drugs.

Het gebruik van ”Joy” leidt tot een disfunctionele maatschappij waar mensen hun witte maskers dragen genaamd ”Happy Face”. Omdat de stad afgelegen ligt van de rest van de wereld, ontstaat er een soort snelle ontwikkeling van technologie, waardoor er al Tesla-achtige wapens zijn en geavanceerde beveiligingssystemen. Dat allemaal in een Britse jaren ’60 stijl.

Je bent een ”Downer”

De mensen in deze wereld die de drugs ”Joy” niet tot zich nemen, die vergaan bijna van de schuldgevoelens. Dus de ”clean” mensen zijn ”downers” omdat ze dus niet blij zijn. Zij worden echter wel opgejaagd door de ”Happy Faces” van de maatschappij. Zij willen geen Downers in hun samenleving. Alk je wordt gevangen, dan ga je naar de ”Joy Doctor”, zoals je aan het begin van de trailer kunt zien.

De rest laat ik over aan de game om uit te leggen.

Complete game die ons gaat verrassen?

We Happy Few staat al vanaf het eerste moment op mijn radar. De bizarre stijl, muziek en Bioshock-achtige sfeer zijn opvallend! De early-access versie van deze game werd helaas niet zo goed ontvangen. Het survival aspect van de game is niet zo diepgaand en je bent ook al snel een beetje hulpeloos. Het verhaal was ook te zwak om te volgen. De ontwikkelaars hebben het afgelopen jaar wat drastische veranderingen doorgevoerd, vooral wat betreft het narratief, wat heel fijn is. Hopelijk leidt dit tot een meer complete ervaring zoals een Bioshock game.

We Happy Few komt in augustus uit! Houd dus onze website in de gaten voor meer informatie over deze game en lees dan uiteraard ook onze review!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments