Update 19:00 uur

Simple Background Music Player

Vanmiddag dacht ik nog even een nieuwtje te brengen. Ondertussen heeft het nieuws dit bericht al weer achterhaald gemaakt. Mike Ybarra gaf het gister aan in een Tweet, één van zijn teamleden was druk bezig met het maken van een app waarop je achtergrond muziek kan afspelen die je zelf op een USB hebt staan.

Vandaag is hij er dus. Gemaakt door TroubleAcres Apps heeft de app heeft de simpele naam Simple Background Music Player gekregen. Onder die naam kan je hem ook opsporen in de app afdeling van de Xbox Store. De app ondersteunt MP3,FLAC en WMA muziek die op een USB opslagapparaat staan, stick of externe schijf, die geformatteerd is als een FAT32 of NTFS schijf. Om je muziek te vinden moet je op dit medium een map zetten die je Xbox Music Library noemt en moet je muziek in die map neergezet zijn. Daarna is het inpluggen en luisteren maar.


Origineel bericht:

De laatste update zal nu op bijna elke Xbox One draaien en we hebben waarschijnlijk allemaal al “Hey Cortana” naar onze One geroepen.

Wat een butsysteem trouwens, dat Cortana, maar dat even geheel terzijde want we gaan het daar niet over hebben. Dit artikel gaat over en veel leuker onderwerp, background music. Iets waar al tijden om gevraagd wordt en een functie die nu in de laatste update werkend is. Helaas zijn er nog geen apps die daadwerkelijk op een makkelijke manier je eigen achtergrond muziek kunnen draaien. De enige mogelijkheid om dit nu te doen is via de snap-functie.

Mike Ybarra heeft gelukkig goed nieuws. Het team is druk bezig met een Xbox One music app die het mogelijk maakt om muziek van een USB stick of een externe HDD af te spelen. Deze functie, die de vorige versie Xbox al had, komt dus terug.

Hij roept de ontwikkelaars wel op om hier ook mee aan de slag te gaan nu de mogelijkheid daar is. Het Universal Windows Platform geeft nu iedereen de mogelijkheid om zijn eigen creativiteit in te zetten. We kunnen dus in de nabije toekomst zelf kiezen welke music app ons het beste past.

 

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Precies, effe een makkelijke App graag. Die mediaspeler krijg je tranen van in de ogen zo slecht.

Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Iemand de App al gedownload? Kan hem niet vinden.

Marco Bauwens
Marco Bauwens
6 jaren geleden
Reply to  Maurits Clear

Ik ook niet, zal wel weer regio gebonden zijn! Daar wordt ik echt gek van!