Afgelopen week is er een afschuwelijk ongeluk gebeurd waarbij Braziliaanse voetballers van de club Chapecoense zijn omgekomen. In FIFA 17 krijg je de mogelijkheid om je respect te tonen tijdens deze sombere tijden voor de club. 

Er zijn maar drie leden van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense die het vliegtuigongeluk hebben overleefd. De club was op weg naar Colombia om daar de grootste match in de historie van de Braziliaanse club te spelen, de finale van de Zuid-Amerikaanse Cup die vergelijkbaar is met onze Champions League. In Brazilië zijn er drie dagen van nationale rouw afgekondigd. Naast spelers van de voetbalclub zijn er ook 52 andere passagiers overleden waaronder bestuursleden en journalisten. Een akelig en afschuwelijk ongeluk.

FIFA 17 support

EA Sports wil een eigen steentje bijdragen ter nagedachtenis van de spelers en als steun voor de naasten. In FIFA 17 krijgen spelers nu een gratis kit en het embleem van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense die je in je FIFA Ultimate Team kan gebruiken. Er staat ook bij dat deze beschikbaar is gesteld om vrienden, familie en fans van Chapecoense te steunen.

fifa_17_chapecoense

Respect

Het is een kleine moeite voor EA Sports, maar een groot gebaar naar degene die van de club houden en natuurlijk de familie/vrienden van de overleden voetballers. Hoewel respect soms ver te zoeken is bij deze sport (vooral tussen de fans van clubs onderling), is het toch mooi dat er in FIFA 17 in ieder geval een mogelijkheid is om gezamenlijk deze club te supporten.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Malistix
5 jaren geleden

raar gevoel voor mensen die de slachtoffers kennen om met deze club een potje voetbal te spelen lijkt mij, brrr, mooi gebaar, tragische dag voor de nabestaanden.

Rob Breedeveld
Rob Breedeveld
5 jaren geleden
Reply to  Malistix

Ja, dat is het ook. Ergens misschien ook een troost dat ze tenminste virtueel hun helden nog in beeld zien. Ik zou zeggen, zet het team gewoon bij de overige teams als extra gebaar.