Vorig jaar was de aankondiging er al, maar binnen een maand wordt het werkelijkheid! Minecraft: Story Mode komt in oktober naar pc en consoles en zelfs de smartphones gaan volgen!

Story Mode zal een game in het avonturen genre gaan worden en zal bestaan uit 5 delen met verschillende afleveringen per deel. Je kruipt in de huid van Jesse, die ondanks zijn naam, ook gewoon een vrouw kan zijn! Jesse en zijn drie vrienden ontdekken dat er iets gigantisch mis is gegaan en uiteraard zijn zij de aangewezen personen om dit op te gaan lossen. Ze moeten op zoek naar ”The Order of the Stone”, een groep avonturiers bestaande uit de perfecte combinatie van een Warrior, een Redstone Engineer, een Griefer en een Architect. Deze groep heeft al eens een draak verslagen en zullen ook dit keer hun hulp moeten verlenen.

Als voorproefje hebben wij natuurlijk de trailer van het komende spel.

In Minecraft: Story Mode zal het spel veranderen door de keuzes die je maakt. Telltale zal het spel uitbrengen en staat bekend om het integreren van keuzes in een spel. Maar helaas moet je bij het maken van de verkeerde keuze ook leven met de consequenties. Ik vind dit persoonlijk altijd heel erg leuk, zo wordt het spel steeds groter door de verschillende keuzes die je kan maken en zal iedereen een level anders ervaren.

De eerste aflevering van Minecraft: Story Mode zal The Order of the Stone gaan heten en is vanaf 13 oktober beschikbaar voor wel héél veel spelers. Het spel zal uitkomen voor de Xbox One en Xbox 360 via de Xbox store, ook kunnen de Playstation 3 en 4 spelers genieten van het spel via PlayStation Network. Ook kunnen Steam gebruikers op 13 oktober het spel downloaden.

Vanaf 15 oktober kunnen de smartphone gamers ook aan de slag, dan zal Minecraft: Story Mode beschikbaar zijn voor iOS en android apparaten. En vanaf 27 oktober is het spel fysiek te koop in de winkels. Later zal het spel ook beschikbaar worden voor de Wii U en de PlayStation Vita, maar het is nog niet bekend wanneer dit precies zal zijn. Kortom, dit spel is niet te missen gezien alle platformen waar het op uitkomt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments