In 2022 liepen onderhandelingen tussen Blizzard Entertainment en NetEase vast. Het gevolg was dat populaire Blizzard titels sindsdien niet meer in China te spelen waren. Door een hernieuwde overeenkomst komt hier in 2024 verandering in.

Blizzard Entertainment staat bekend om zijn iconische game-universums en is een divisie van Activision-Blizzard, die is overgenomen door Microsoft. NetEase is een toonaangevende internet- en game-serviceprovider, gericht op premium content en het ontwikkelen van populaire mobiele en pc-games in China en wereldwijd.

Blizzard Entertainment, Microsoft Gaming en NetEase hebben aangekondigd dat populaire Blizzard-titels deze zomer terugkeren naar China. In een persbericht laat Blizzard weten dat het bedrijf, na een jaar van gesprekken, verheugd is dat games van Blizzard weer in China worden uitgebracht.

De hernieuwde overeenkomst omvat games zoals World of Warcraft®, Hearthstone® en andere titels uit de Warcraft®, Overwatch®, Diablo® en StarCraft® universums. Blizzard en NetEase werken aan de ‘herlanceringsplannen, waarbij meer details later bekend zullen worden gemaakt’.

Daarnaast hebben Microsoft Gaming en NetEase een overeenkomst gesloten om nieuwe NetEase-titels naar Xbox-consoles en andere platforms te brengen. Dit benadrukt de inzet van beide bedrijven om meer games wereldwijd beschikbaar te maken voor spelers.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties