De voormalig baas van Call of Duty zal per 5 februari 2024 aantreden als de nieuwe baas van Blizzard Entertainment.

In een blogpost op de website van Blizzard stelt Faries zichzelf voor. Veel nieuwswaardig is er niet uit de brief te halen. Zij vertelt over haar persoonlijke en professionele achtergrond, waaronder haar rol bij Call of Duty, haar passie voor games, en haar gezin. Zij benadrukt ook haar respect voor de cultuur, de gemeenschap en de creativiteit van Blizzard, en haar bereidheid om te luisteren, te leren en samen te werken met het team.

De aanstelling van Faries volgt in de nasleep van een grote ontslagronde bij het bedrijf vorige week. Zij treedt in de voetsporen van Mike Ybarra, die vorige week het bedrijf heeft verlaten. Blizzard Entertainment heeft een aantal roerige maanden achter de rug. Het bedrijf is in oktober 2023 door Microsoft overgenomen, waarna er eerst een herstructurering van de organisatie heeft plaatsgevonden. In navolging op de herstructurering zijn er vorige week 1900 werknemers ontslagen.

In de blogpost beschrijft Faries dan ook dat haar aanstelling gemengde gevoelens kan oproepen, gezien de recente veranderingen en uitdagingen waarmee Blizzard werd geconfronteerd. Zij spreekt haar steun uit voor de getalenteerde collega’s die het bedrijf hebben verlaten, en haar optimisme over de mogelijkheden om de huidige en toekomstige spelers te dienen. Zij benadrukt dat Activision, Blizzard en King verschillende bedrijven zijn met verschillende games, culturen en gemeenschappen, en dat zij gevoelig is voor die dynamiek.

Met Faries aan het roer gaat Blizzard Entertainment onder de vlag van Microsoft/Xbox een nieuwe tijd tegemoet. De komende maanden zal duidelijker worden aan welke games de studio allemaal werkt en wat hun toekomstplannen zijn. Wil je hier alvast meer over weten? Check dan ons artikel ‘waar werken de Xbox Game Studios aan‘.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties