Na een slepende rechtszaak is er eindelijk een uitspraak over Microsoft’s overname van Activision Blizzard King.

Microsoft heeft de rechtszaak die door de FTC was aangespannen gewonnen. Dit betekent dat de blokkade die door de FTC was aangevraagd wordt opgeheven en dat men een stap dichter bij de overname van ABK is. Een van de meest gehoorde beschuldigingen was dat Microsoft te machtig zou worden en hierbij exclusieve deals zou kunnen maken die in het nadeel zouden zijn van concurrenten. De meest bekende hiervan was natuurlijk Sony.

Volgens de rechtbank maakt laatstgenoemde zelf ook gebruik van zijn macht om via derde partijen exclusieve games, deals en eerdere release data op te zetten. De aanklacht van de FTC tegenover Microsoft is dus volledig onterecht verklaard. Tevens wordt de Temporary Restraining Order per direct opgeheven.

Microsoft en de FTC hebben deze uitspraak volgens bronnen gisteravond ontvangen. Men is gevraagd dit nog stil te houden tot vandaag in verband met het uitbrengen van het media bericht. Microsoft president Brad Smith postte het volgende op Twitter namens Microsoft.

Uitspraak van Brad Smit over Microsoft vs FTC rechtszaak

Ondertussen heeft Brad SMith van Microsoft laten weten dat men met Activision en de CMA om tafel gaat. Microsoft geeft aan het nog steeds niet eens te zijn met de standpunten van de Britse toezichthouder, maar wil kijken of het de overname kan aanpassen zodat het de zorgen van de CMA weg kan nemen. Tot nader order heeft men het hoger beroep wat bij het CAT is ingediend omtrent de uitspraak van de CMA on hold gezet.

Xbox baas Phil Spencer heeft ondertussen laten weten dat hij blij is met de uitspraak van het gerechtshof. Volgens hem toonde het bewijs aan dat de overname in het belang voor de industrie is. De claims van de FTC met betrekking tot console switching, abonnementsdiensten en de cloud boden geen reflectie van de realiteit. Activision/Blizzard games, Game Pass, en Xbox first party games worden op deze manier nog toegankelijker voor de community. Phil sluit af met de woorden een groot gedeelte van de gamers deze zaak hebben gevolgd en dat hij blij is dat deze eindelijk is beslist.

Het wordt nog even afwachten wanneer de overname echt rond is, maar dat er schot in de zaak zit dat is duidelijk. We houden je op de hoogte!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties