Horizon Zero Dawn werd in februari met veel tamtam gelanceerd. Helaas niet voor de Xbox One. Maar nu lijkt er zo’n soort game op komst.

Exclusives, wat vinden we er eigenlijk van? Waarom is het zo nodig? Mij is dat eigenlijk wel een raadsel. Dat gescherm met ‘kijk ons eens Halo of Uncharted hebben en jullie niet’ is eigenlijk te kinderachtig voor woorden. Het is van een ‘nanananana, lekker puh’-niveau.

Ja, ik baal echt zeer als er een game zoals Horizon Zero Dawn uitkomt en ik die niet kan spelen op de Xbox. Andersom zal het mij ook een zorg zijn. Laat iedereen gewoon zijn favo console kiezen en daar alles op spelen wat er uitkomt.

Maar goed, Horizon Zero Dawn is nog steeds exclusief en nee, ik ga er geen PS4 voor aanschaffen. Dat gaat mij net te ver. Gelukkig is er goed nieuws voor de liefhebbers van dit genre. Er is namelijk een vacature opgedoken op G3D, een recruiting bedrijf. Microsoft zoekt namelijk personeel voor een game die wordt aangeduid als ‘lijkend op Horizon Zero Dawn’.

Zij zoeken een Lead Environment Artist voor een komende triple A titel. De vacature is twee maanden geleden geplaatst. Hopelijk zal deze titel aangekondigd gaan worden op de komende GamesCom later dit jaar. Microsoft heeft al aangekondigd dat ze hier dit jaar wel een persconferentie gaan houden.

Phil Spencer had tijdens de E3 al aangegeven dat de lijst games die we daar hebben gezien pas het begin is. Men is na het Scalebound debacle extra voorzichtig geworden met aankondigingen en dat is een goede ontwikkeling.

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
5 jaren geleden

Zal tijd worden want er zijn niet veel nieuwe IP. Scalebound was de enige game waar ik naar uitkeek.

dik2
dik2
5 jaren geleden

Je snapt serieus niet waarom er exclusives zijn? Misschien om je console te verkopen, anders heeft het geen zin concurrerende consoles te hebben met de zelfde spellen.

Quatic
5 jaren geleden
Reply to  Rob

Het heeft allemaal met elkaar te maken. Misschien heeft een console veel games, maar de graphics zijn ruk. Of de console is krachtig maar er zijn weinig games. Of een console onder je vrienden populairder etc etc. Ik denk echter wel dat een console bij een release o.a. verkoopt op basis van zijn release games en niet alleen op basis van de belofte dat die er wel komen. En een grote playerbase is belangrijk. Het is nou eenmaal je potentiele kopersgroep en hoe groter die is, hoe meer geld er te verdienen valt. Dat was ook weer te zien aan… Lees verder »