Hoera, cijfertjes! Dit maal zijn er enkele cijfers over de verkoop van Metal Gear Solid V naar buiten gebracht. Ga er even goed voor zitten, de cijfers liegen er niet om.

Metal Gear Solid V heeft op de dag van release $ 179 miljoen opgebracht, omgerekend ongeveer € 158 miljoen. Let wel, er wordt gesproken over “opgebracht” dus dat zal de omzet zijn, niet de netto winst. Maar dan nog is dat een astronomisch bedrag voor een game. De game zou ongeveer $ 80 miljoen gekost hebben om te maken, dus je kan spreken over een uitermate goede release. Er wordt een vergelijking gemaakt met een andere zomer blockbuster; Avengers: Age of Ultron. Die game zou op de releasedag ongeveer $ 84 miljoen hebben binnengesleept, enkel had die game een budget van rond de $ 250 miljoen. Al deze cijfers komen uit de hoge hoed van Adobe Digital Index, welke een rapport heeft gemaakt over trends in de gaming sector.

us-gaming-trends-report-7-1024

Tamara Gaffney, analist bij Adobe licht de cijfers nader toe:

Deze games [MGS:V en Avengers: Age of Ultron] generen op de dag van hun release meer verkeer op social media dan blockbuster films. De opbrengst van de top game van dit jaar [MGS:V] is bijna het dubbele ten opzichte van de beste film van dit jaar; Harry Potter and the Deadly Hallows part 2.

Totale marktwaarde

De totale marktwaarde van games dit jaar wordt geschat op $ 91.5 miljard volgens Newzoo. Het accountingbureau PwC heeft de totale marktwaarde van de filmsector op $ 88.3 miljard geschat. Een kleine rekensom leert ons dus dat de game-industrie de filmindustrie heeft ingehaald, hoera voor gamers! In theorie moet de game-industrie nu dus als een echte industrie gezien worden en niet als een klein iets voor nerds in een kelder. Gaan we straks de internationale game-awards op tv zien zoals de Oscars? Ik hoop het, lijkt me tof om daar bij te zijn.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments