Lies of P wordt toegankelijker en ontwikkelaar deelt eerste glimps van DLC

De director van Lies of P heeft een ‘Director’s Letter’ opgenomen. In deze videoblog komen we meer te weten over de plannen van de studio met hun succesvolle debuutgame Lies of P. Kijk je mee?

Lies of P is een succes. De game heeft meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht, terwijl de game ook via Xbox Game Pass te spelen is. Een uitzonderlijke prestatie en wat mij betreft helemaal terecht, want zoals je in mijn XBNL-review hebt kunnen lezen was ik erg over de game te spreken.

Ondanks de voornamelijk lovende feedback, is er ook wel enige kritiek op de game en dan met name over de moeilijkheidsgraad. De game zou door nieuwe spelers als te moeilijk ervaren worden. Eind september bracht het team daarom al een patch uit om de game makkelijker te maken.

In de update die voor november op de planning staat, wordt hier weer een schepje bovenop gedaan. Zo zal de Rising Dodge ability toegevoegd gaan als een ‘default’ ability. Dit betekent dat je deze niet meer hoeft vrij te spelen, maar dat de ability vanaf de start beschikbaar is. Ik kan me voorstellen dat dit echt een belangrijke verandering is om de game toegankelijker te maken. Verder zul je als speler vrij vroeg in de game twee Quartz krijgen (via Polendia). Deze extra Quartz kun je in de P-Organ upgrades stoppen, waardoor je sneller in de game extra abilities tot je beschikking hebt. Al met al denk ik dat dit goede toevoegingen aan de game zijn. De game zal moeilijk blijven, maar wordt in de start wat toegankelijker gemaakt, waardoor spelers mogelijk wat meer in de game kunnen groeien.

DLC en samenwerking met Wo Long devs

De ontwikkelaars van Neowiz Games werken aan een DLC voor Lies of P. Over de DLC is nog weinig bekend. We hebben geen naam, geen releasewindow en tot gisteren nog geen beelden. In bovenstaande video krijgen we een aantal frames van de DLC te zien. Het is niet veel, maar het is in ieder geval iets en geeft vooral het gevoel dat de ontwikkelaars er lekker mee bezig zijn. Voor de inmiddels grote fangroep van de game een opsteker!

Ook zien we in de video de samenwerking met de ontwikkelaars van Wo Long voorbij komen. In september konden Wo Long-spelers al van in-game Lies of P items genieten in de vorm van een keke outfit en sword. In de nieuwe video laat de Director weten dat de samenwerking met Wo Long voortduurt en dat er nog meer plannen zijn. Heel concreet wordt dit helaas niet, maar uiteraard gaan we dit met veel interesse blijven volgen. Twee talentvolle studios die de handen ineen slaan, wat wil je nog meer?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties