Enkele producers van The Simpsons bezochten de E3 2019 en namen deel aan een panel. De verwachtingen waren hoog gespannen. Zou er dan eindelijk een nieuwe video game uitkomen van de geliefde televisie serie?

Enkele weken geleden heb je hier kunnen lezen dat de organisatie van de E3 bekend maakte dat de producers van The Simpsons een panel zouden organiseren. De verwachtingen waren sindsdien hoog gespannen en de geruchten stapelden zich flink op. Zou er een vervolg komen op Hit and Run? Of mogelijk een The Simpsons game 2? 

Een Mario Party-achtige video game van The Simpsons die niet kwam

Tijdens het E3 2019 Panel in het Coliseum werd het 30-jarig bestaan van The Simpsons gevierd en werd teruggeblikt op memorabel video game-gerelateerde momenten in de geschiedenis van de televisieserie. Ook werd onder andere de vraag gesteld aan welke game de producers met het meeste plezier gewerkt hadden.

Producer Matt Selman besprak tijdens het panel dat hij het meeste plezier heeft beleefd aan een game die helaas nooit uit is gekomen, namelijk een Mario Party-achtige Simpsons game. Zijn collega Burns (nee, niet mr. Burns, maar producer J. Stewart Burns) vult aan dat de party game uit ongeveer 20 mini games zou moeten bestaan. Hij noemt dat ze er in een vroeg stadium achter kwamen dat het ongeveer een jaar zou duren om één mini game te maken en concludeerde dat het helaas niet haalbaar zou zijn.

Een deel van de cast en producers van The Simpsons

Een nieuwe titel?

Helaas. Een Mario Party-achtige Simpsons game gaat er dus niet komen. Maar, wat dan wel? In het interview geven de producers aan altijd ideeën te hebben om nieuwe video games te maken. Vooralsnog is er echter geen duidelijkheid gegeven of er daadwerkelijk gewerkt wordt aan een titel.

Het is goed voorstelbaar dat met de legendarische karakters in het Simpsons universe er ontzettend veel mogelijk is. Dat er, waarschijnlijk conceptueel, gewerkt is aan een Mario Party-achtige game verbaasd mij niet. Zo zijn er met de karakters van de Simpsons tig parodieën te bedenken. Een Smash Bros look-a-like met de tientallen personages uit Springfield. Een cartoony GTA in het Simpsons Universe. Of juist meer een Telltale-achtige video game. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat ons in de comments gerust even jouw wensenlijstje weten! Wat voor soort Simpsons game zou jij graag zien?

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Dynko
Dynko
3 jaren geleden

Vind ik lastig. Ik ken de televisieserie niet zo heel goed, dus ik vind het sowieso lastig om te bepalen welk concept de serie eer aan zou doen en dan bovendien nog boeiend is ook.

Valkuil is wel dat ie te veel op die ‘South Park’ games gaat lijken. Maar beter kunnen ze wel net als die titels een eigen verhaal vertellen; ik vind ‘The Stick of Truth’ bijvoorbeeld niet representatief voor waar heel de serie waarvan het spel is afgeleid voor staat. En dat hoeft ook niet, zolang er maar consistentie is met de karakters en setting.

Dynko
Dynko
3 jaren geleden
Reply to  Rik

Maar zo’n SSB spel bestaat al. Wat zou deze game dan uniek maken?

Dynko
Dynko
3 jaren geleden
Reply to  Rik

Je hebt wel gelijk, vernieuwend is niet zozeer noodzakelijk. Hoewel het spel dan wel z’n eigen identiteit moet hebben en die niet enkel moet ontlenen aan de bekende karakters en locaties.