Het is bijna een feestdag in 2015 geworden, maar Kojima heeft Konami dan eindelijk officieel verlaten (lees ‘Kojima is eindelijk losgelaten uit de klauwen van Konami’). Hideo Kojima opent nu een eigen studio, Kojima Productions! 

Yup, de naam van de studio is dus niet veel veranderd, maar het logo wel, kijk hieronder de gelijkenis maar met de Metal Gear Solid games.

Kojima2

Even een geheugen-opfrisser voor als alles je ontgaan is. Kojima en Konami hadden mot tijdens de ontwikkeling van Metal Gear Solid 5 en de uitgever heeft zelfs de naam van Kojima van het hoesje gehaald. Er was sprake van Kojima’s ontslag, of hij het nou nam of werd ontslagen was onduidelijk. De beste man mocht zelfs niet eens bij het Game of the Year awards evenement zijn door bepaalde rechtmatige afspraken. Een hele lange tijd (lees bijna drie kwart jaar) hoorden we enkel geruchten en geen officieel nieuws over Kojima. Hij had een contract met Konami die dus 15 december afliep en kort daarna kreeg de wereld een persbericht binnen over de stichting van Kojima Productions.

Kojima’s verstandsverbijstering

Het is misschien een beetje flauw van mijn kant om het een verstandsverbijstering te noemen, maar Kojima is een gesprek aangegaan met Sony voor het ontwikkelen van een exclusieve PS4 game! SHAME! Ergens natuurlijk wel logisch want Metal Gear Solid was ooit toch echt exclusief voor de Playstation en Kojima werkt al meerdere decennia samen met Sony. We moeten eerst nog maar eens zien wat voor game Lord Kojima maakt. Misschien niet gek voor Sony om een exclusive er bij te krijgen, want hun E3 was niet best op het gebied van exclusieve games, het ging meer om exclusieve dealtjes en het aankondigen van nostalgische oude games die ook gewoon op de Xbox One verschijnen.

Hieronder het filmpje waarin alles wordt bevestigd.

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Leon Zandman
Leon Zandman
7 jaren geleden

Opnieuw op zoek naar “Three random cool sounding words!”: Iron Rock Massive!

Niels van der Grift
Niels van der Grift
7 jaren geleden
Reply to  Leon Zandman

Hahaha, Gold Strong Bears

Jeffrey
7 jaren geleden
Reply to  Leon Zandman

Brick Edge Tornado