In 2018 moet één van mijn favorieten op wishlist uitkomen, namelijk Kingdom Hearts 3. Jaren geleden werd deze game bekend gemaakt, maar we wachten nog steeds! Waarom duurt het zo lang?! De ontwikkelaar licht het één en ander toe. 

Zoals je in de trailers al kunt zien is Kingdom Hearts 3 één grote clusterfuck aan werelden van Final Fantasy en Disney. Hoe kan dat? Even een toelichting in het kort. Kingdom Hearts is een serie waar personages van Final Fantasy en Disney elkaar ontmoetten, maar ook moeten samenwerken om de vijand te verslaan. Nu waren de werelden in Kingdom Hearts 1 en 2 (en de vijftienduizend delen die tussen 1 en 2 uit zijn gekomen) al indrukwekkend, maar met deel 3 gaat het dak er helemaal af!

Zo veel werelden!

Zoals je in de trailer hierboven kunt zien zijn er vele Disney werelden die in dit deel nieuw zijn. Toy Story komt er bij kijken, maar ook Monsters Inc. heeft haar debuut in de franchise. In Kingdom Hearts 3 zijn er maar liefst 10 werelden (!) die opgedeeld zijn in 3 grote speelgebieden. De ontwikkelaar gaf tijdens het D23 Expo (speciaal Disney event) in Japan aan dat de game op dit moment goed op schema ligt qua ontwikkeling. Er worden nog volop dingen toegevoegd en zaken verbeterd, zoals het tonen van emoties via gezichtsanimaties. Zelfs het haar van Rapunzel wordt serieus genomen qua dynamiek in de animatie. Het moet mee wapperen met de wind!

We hebben nog steeds geen release datum (het moet ergens dit jaar uitkomen), maar toch werd er het één en ander over de ontwikkeling duidelijk gemaakt door video game director Tetsuya Nomura. Van de drie grote gebieden is het eerste gebied 90% af, het tweede gebied zo’n 60-70% af en over het derde gebied gaf hij niks vrij. Hoe groot zijn die gebieden dan exact? Er is bijvoorbeeld één wereld net zo groot als een hele game uit de franchise (welk deel is niet bekend, ik neem aan een PSP game).

Nog vele verrassingen!

Er komen nog leuke verrassingen aan volgens onze grote vriend Nomura. Kingdom Hearts 3 wordt een voortzetting van de franchise, maar biedt ook echt nieuwe gameplay elementen. De manier waarop je door de werelden heen gaat is anders dan voorheen. Zelfs Nomura zijn favoriete wereld is nog niet aangekondigd (spannend!!! /sarcasme).

Er zijn behoorlijk wat mensen en meerdere teams op dit project gezet bij Square Enix. Osaka en Tokyo werken samen en sommige zaken worden zelfs uitbesteed aan externe partijen. Welke zaken dat zijn, is onbekend. Ik denk dat het om motion capture gaat en dat er een paar specialistische grafische Unreal engine 4 programmeurs aan de slag mogen om de game te optimaliseren.

Een ding is zeker, Kingdom Hearts 3 is een groot ambitieus project met ongelofelijk veel nieuwe werelden en gameplay elementen. Ik kijk er halsreikend naar uit!

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
VaSaMiAn
VaSaMiAn
4 jaren geleden

Kijk ook al voluit naar deze Kingdom Hearts game.