Accessoiremaker Hyperkin brengt de originele Xbox Controller S van Microsoft terug als een eigentijdse gamepad, compleet met Hall-effect joysticks en triggers.

De oorspronkelijke Controller S werd geleverd bij de Japanse versie van de console, terwijl andere markten het moordende “Duke”-monster van een controller kregen (echt een grote controller). Uiteindelijk werd de compactere Controller S de standaard en verving hij de Duke als een welkome verandering. Hyperkin doopt zijn heruitgave van deze compacte gamepad liefkozend de “DuchesS.”

Dit markeert de derde keer dat Hyperkin nieuw leven inblaast in retro Xbox-controllerontwerpen. Eerder brachten ze hun versie van de Duke uit in 2018 en volgden dat op met een hedendaagse interpretatie van de Xbox 360-controller, die ze de Xenon noemden, vorig jaar.

Net als hun vorige retro Xbox-controllers heeft de DuchesS een update gekregen om te kunnen samenwerken met moderne systemen. Het is officieel voor gebruik met de Xbox Series X en S, Xbox One, en Windows 10 en 11. Enkele eigentijdse kenmerken zijn onder andere een deelknop ingebouwd voor Series-consoles, een USB-C-poort en een 3,5mm koptelefoonaansluiting. Maar wat misschien wel de grootste selling point is, is de toevoeging van Hall-effect joysticks en triggers, waardoor ze beter bestand zouden moeten zijn tegen de tand des tijds.

Deze week heeft Hyperkin aangekondigd dat de controller momenteel in ontwikkeling is. De afbeeldingen hierboven tonen ontwerpen in ontwikkeling en zijn dus nog onderhevig aan mogelijke veranderingen vóór de officiële release. Wat betreft prijs en exacte releasedatum, daarvoor zullen we nog even geduld voor moeten hebben.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties