In aanloop naar de 4e episode van Life is Strange 2 is door Square Enix een aantal trailers gepubliceerd. In dit nieuwsbericht delen we de trailers en bespreken we deze kort met je.

Het is alweer ruim 3 maanden geleden dat de 3e episode ‘Wastelands’ uit de Life is Strange 2 reeks voor je klaar stond in de Xbox Store. Een episode die traag op gang kwam, maar een spetterend einde kende. Een episode waar ik, als liefhebber van het Life is Strange universum, het één en ander op aan te merken had in mijn review.

Je hebt in mijn review kunnen lezen dat één van de belangrijkste kritieken die ik had het gebrek aan diepgang die de nieuwe personages kregen was. Het team bij Square Enix moet iets vergelijkbaars geconcludeerd hebben want zij hebben, na de release van episode 2 en 3, besloten om van twee belangrijke personages, Finn en Cassidy, een profielschets op te stellen en deze in een trailer met de fans te delen.

Cassidy

In deze trailer kom je iets meer over Cassidy te weten. Waarom ze koos voor een reizend bestaan, wat ze haalt uit het maken van muziek en hoe haar personage zich ontwikkeld heeft in de aanloop naar de release van Life is Strange 2. Kort wordt ook ingegaan op haar voorgeschiedenis, haar familie en haar aan drugs verslaafde stiefvader.

Finn

Finn was nog een tamelijk onbeschreven blad. Tuurlijk, dat hij een outcast is was wel helder. En ook zijn charismatische persoonlijkheid was al stevig neergezet. In deze trailer komen we echter duidelijk wat meer te weten over Finnegan McNamara, de jongen die opgroeide in Dillon (Montana) en Schotse roots kent. De ontwikkelaars hadden met Finn voor ogen dat zijn persoonlijkheid synoniem zou zijn voor een ‘free spirit’. In de trailer zien we verschillende momenten uit episode 2 en 3 die hier op wijzen, onder andere door zijn uitspraak ‘I see people, not gender’. In de trailer wordt ook ingegaan op zijn levensgeschiedenis die hiertoe geleid heeft. De impact van een criminele vader, en zijn eigen criminele verleden en met als gevolg, zijn verblijf in de gevangenis.

Net als bij Cassidy blijf ik ook na het kijken van de profielschets trailer van Finn nog het gevoel houden dat er meer verdieping toegevoegd kan worden, en met name meer emotionele verbinding met de personages. Of het echter nog iets gaat toevoegen, weet ik niet. Want de vraag is, gaan deze personages überhaupt nog een rol van betekenis spelen in episode 4 of episode 5? Wie weet. In ieder geval, vanaf 22 augustus kunnen we het verhaal weer verder gaan vervolgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments