Doom, de game waardoor het first person shooter-genre in feite populair is geworden. Hele nachten doorhalen met de deathmatches van Doom. De nieuwe Doom laat zich niet meer lang wachten en nu zijn er nog wat nieuwtjes verschenen.

Doom-screens-6
To hell and back…

De keycards komen in 3 smaken: blauw, geel en rood. Zoals je vast wel door hebt openen ze de matchende deuren in de game. Dus een gele keycard gaat niet werken bij een groene slidedoor. Deze keycards zullen veel meer en beter verspreid liggen in de levels dan in voorgaande delen. Het zal dus nu zoeken geblazen worden voor je. Ook zullen de keycards niet alleen deuren openen maar hiermee kan je ook geheimen vrijspelen. Deze gameplay mechanic bestaat al sinds de eerste Doom, maar ID Software verzekert ons ervan dat de game geen “keycard simulator” is en er dus geen overmatig gebruik van gemaakt zal worden.

doom_4.0.0
Doom begint

Nog een leuke toevoeging aan de game zijn de Glory Kills. Deze kills zijn supersnelle en over the top melee attacks die op korte afstand vijanden afmaakt of op afstand houdt. Volgens de makers zullen deze Glory Kills de flow van de game niet onderbreken maar geven de spelers wel de nodige adempauze in de hectische battles.

Hoewel er nog niet een officiële releasedatum bekend is, lijkt het er op dat de game in juni zal verschijnen. De Franse variant van Amazon liet vorige week al een releasedate van 30 juni zien. Deze site heeft bij grote games wel eens vaker gelijk gehad. Wanneer Doom ook komt, je kan weer op jacht in de hel op de consoles of op de pc.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments