Iedereen kent het Ultimate Game Pass trucje onderhand wel. Maar hoe kijkt Microsoft zelf tegen deze ‘lifehack’ aan?

We hebben het natuurlijk over de truc waarbij je gebruik maakt van de 1 op 1 omzetting van een Live Gold abonnement naar een Ultimate abonnement als je de laatste voor het eerst afsluit. Pas geleden, toen men die overstap introduceerde met de ‘een maand Ultimate voor een euro’-actie, ontdekte men al snel dat als je eerst je Live Gold tot maximaal 36 maanden opwaardeert en daarna de actie toepast, je voor een euro gewoon tot 2022 lekker kon genieten van de Game Pass zonder daar meer voor te hoeven betalen.

Paniekzaaiers

Retailers zoals CD Keys moeten die week echt een megaomzet gedraaid hebben met de verkoop van goedkopere Live Gold codes. Helaas zit de gamewereld ook vol met nitwits want al snel ging het gerucht de ronde dat men je extra Ultimate maanden, die via deze truc erbij waren gekomen, zou gaan afpakken. Dat dit contractueel onmogelijk was, daar denken de geruchtenmakers weer niet over na. Alles voor de sensatie toch?

Toch brachten deze berichten onrust en vroegen velen zich af hoe Microsoft nu zelf tegen deze truc aankeek. Daar is nu duidelijkheid over. In plaats van dat Microsoft zo snel mogelijk deze optie uit het systeem ging halen, promoten zij het gewoon. In de officiële Xbox blog hebben ze zelfs een guide neergezet waarin je geholpen wordt om het maximale uit deze actie te halen.

Dus als je je al zorgen maakte, dat hoeft niet meer. En logisch ook want Microsoft wil zijn spelers graag binden aan het merk Xbox. Dat zij daarbij hoog inzetten op het verkoop van abonnementen, was ons al duidelijk. Phil Spencer heeft dit pas geleden nog bevestigd. Dan is deze actie natuurlijk ideaal. Want de kans is groot dat een behoorlijk aantal spelers na drie jaar zo gewend zijn aan de Ultimate Game Pass, dat ze het abonnement voor de normale prijs lekker door laten lopen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments