In het rijtje van bijzondere gamemuziek komen er heel wat titels voorbij. Zo vond ik Fallout 3 altijd fantastisch met Galaxy News Radio, voor echte rap zette je GTA aan en voor rock was Tony Hawk’s Pro Skater altijd een goede keuze. Maar écht indrukwekkend, dat was vooral Halo, met de meest spannende en zenuwslopende nummers, perfect bij iedere missie.

Muziek maakt een heel erg groot deel uit van een game, in Skryim hoorde je de muziek versnellen en heftiger worden zodra er een draak bij je in de buurt kwam. Terwijl je bij GTA altijd zelf lekker kon kloten op de radio, ook bij Fallout 3 had je wat keuze in radiozenders, maar Galaxy News Radio bleef het fijnste. Zo kun je bij (bijna) iedere game terug denken aan de typische muziek die hier bij hoorde. Brütal Legend was geen Brütal Legend geweest als je niet kon genieten van rock en heavy metal, terwijl de makers van Call of Duty weer veel minder waarde gaven aan de gamemuziek.

Een van de games met de meest prachtige soundtrack blijft Halo, het begint al bij het opstarten van het spel met het typische monnikengezang, zoals ik dit altijd maar noem. Daarna kun je ook bij iedere missie weer genieten van muziek die perfect bij de situatie past. De componist van de Halo 5 soundtrack, Kazuma Jinnouchi weet precies hoe het moet. Ook de muziek in Metal Gear Solid 4 komt van zijn hand.

De soundtrack van Halo 5 is nu ook te beluisteren op Spofity indien je er geen genoeg van kunt krijgen. Ook is de soundtrack te koop via de iTunes store en als hardcopy bij Amazon. Helaas heeft Halo 5 niet zo veel als Brütal Legend (ruim 100 nummers!) Maar met 2 uur en 13 minuten zijn die 39 nummers toch goed om een paar potjes Halo mee door te komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments