Eerder schreven we al dat Halo 5 een beste HDD vreter is, maar daar komt nog wat bij. Tenminste, voor de mensen die een disc versie van Halo 5 hebben.

Wat blijkt nou? Mensen die een digitale kopie van Halo 5 hebben besteld, moeten circa 55 GB downloaden en installeren. Maar de fysieke kopie heeft echter 46 GB op de disc en heeft een day one patch nodig van 9 GB! Het gaat om multiplayer maps en bug fixes die niet meer op het schijfje paste (echt? Zijn we daar nu al met blu-ray?). Misschien moeten de consoles overgaan naar dual-layer blu-ray discs (100GB), maar dat zal wel duurder zijn.

Anyways, als je dus later deze maand de disc binnenkrijgt, mag je gerust nog even wachten tot je Xbox One de game installeert en een patch van 9 gigabyte download. Het ligt er natuurlijk aan wat voor internet je hebt en hoe stabiel de servers blijven die dag, maar het kan lang duren. De mensen die Halo 5 digitaal halen, zullen de optie hebben om te pre-loaden (zoals altijd), waardoor je dus de game en die patch gelijk binnen kan halen. Dat wilt dus zeggen dat je dan om 12 uur in de nacht ook direct kan gamen (ik denk dat onze redacteur Domingo dit zal doen).

Houd onze website in de week van 26 oktober goed in de gaten, want er komen waarschijnlijk wat streams en er komt een review!

Abonneer
Abonneren op
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Gijs K
Gijs K
7 jaren geleden

In de tijd dat de game aan het installeren is is die patch (Eigenlijk resterende content i.p.v. patch) ook wel binnen.. 😉

Martin
7 jaren geleden
Reply to  Gijs K

Ja als je geen splinternet hebt

Niels van der Grift
Niels van der Grift
7 jaren geleden
Reply to  Gijs K

Let’s hope so!