Forza Motorsport 7 is in ontwikkeling. Ja duh, tuurlijk is die game in ontwikkeling. Het bijzondere aan dit nieuwtje is dat het niet door de uitgever of de ontwikkelaar is aangekondigd, maar door een fabrikant van racestuurtjes.

De CEO van racestuurtjes-fabrikant Fanatec, meneer Thomas Jackermeier, heeft namelijk doodleuk de ontwikkeling van Forza Motorsport 7 bevestigd. Op de officiële forums van Fanatec vertelde de man dat hij een overleg had met Turn 10 Studios met betrekking tot Forza Motorsport 7. Hij vroeg de forumleden of zij nog vragen of wensen hadden die ze graag bekend wilden maken.

Ik heb deze week een overleg met Turn 10 Studios en daarin bespreken we of er dingen zijn die we samen kunnen doen voor hun volgende Forza Motorsport titel. Laat mij weten of er dingen zijn met betrekking tot het stuur/pedalen/versnelling in Forza Motorsport 6 waar je last van hebt en laat ons weten of er nieuwe features zijn die je in Forza Motorsport 7 wil terugzien. Dit is je kans om dingen te veranderen!

Het ziet er naar uit dat het overleg behoorlijk goed is gegaan, want toen Jackermeier terug kwam dook hij meteen weer het forum in.

Er is een grote kans dat er veel dingen ten goede gaan veranderen in aankomende Forza Motorsport titels. Ook heeft Turn 10 een medewerker in dienst met echte race ervaring, die de leiding heeft over de physics en force feedback . Deze persoon is zeer bekend met pc simracing.

PC ook belangrijk voor Turn 10

Dat Turn 10 ook de pc markt “zeer belangrijk” vindt blijkt wel uit een uitspraak van hun creative developer, Dan Greenawalt, van eerder dit jaar. Hij bevestigde toen dat alle toekomstige Forza Motorsport games naast de release op de Xbox One, ook voor de pc zouden komen. Dit zou ook weer verklaren waarom er zulke open discussies gehouden worden met racestuur-fabrikanten, gezien de populariteit van racestuurtjes voor de pc.

Niet voor het eerst

Forza Motorsport wordt gezien als één van de pareltjes uit de stal van Microsoft. Sterker nog, de serie wordt door velen gezien als de beste race franchise op de markt, met deel 6 als de beste game tot nu toe. Daarom is het ook niet zo vreemd dat er gewerkt wordt aan een deel 7, maar het is wel pijnlijk dat dit niet door Microsoft of Turn 10 Studios zelf wordt aangekondigd.

We zullen maar zeggen dat ze ervaring hebben met een lek rond deze gameserie. Een aantal jaar terug wist Amazon namelijk al een releasedate van Forza Motorsport 6 te lekken. Uiteraard voordat dit wereldwijd bekend had moeten worden.

Het lekken van een totaal nieuwe game, ondanks dat het nauwelijks verrassend is dat hij komt, is dan wel weer eens wat anders. Laten we hopen dat Microsoft (of Turn 10 Studios) snel met een officiële aankondiging komt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments