Fortnite laat voordeel Xbox One X zien

ook zonder 4K tv

Zitten jullie ook met smart te wachten op Fortnite? Lekker in co-op met je vrienden rammen op monsters, forten bouwen en gaan.

Al een tijd in de maak, maar eindelijk komt hij dan volgende maand uit. Zes jaar geleden werd hij al genoemd, deze maffe game. Voor diegene die nog nooit van Fortnite hebben gehoord, dit is een action-building game voor vier spelers. Het combineert het schieten vanuit een third-person-view met verkennen en bouwen. Je bouwt met je team strategische forten die jij tijdens de gevechten kan aanpassen en repareren. Het is constant wisselen tussen knallen en maken.

Cinematic

In het introfilmpje zien we dat 98 procent van de mensheid opeens is verdwenen. De wereld wordt bevolkt door monster en geteisterd door bizarre stormen, die de nog overgebleven populatie bedreigen. Als held krijg je een noodoproep van een wetenschappelijke buitenpost en die beantwoordt je. Omdat je huidige basis zwaar onder vuur ligt, word je gevraagd om commander te worden.

Missies

Je kan dus als één van de vier characters spelen die samen op pad gaan om vier hoofdbasissen te bouwen. Elke basis heeft een aantal missies en zo ga je van base naar base toe. We zien de volgende soorten missies:

 • Exploration
  Als je nieuwe zones ontdekt rond je basis, zal je daar missies krijgen. Deze zones bestaan uit steden, industriegebieden, grasvlaktes, bossen en buitenwijken.
 • Fight the Storm
  Deze missie brengt je naar het hart van de mysterieuze storm. De bedoeling is dat je het hart van de storm bereikt om daar een laser te plaatsen.
 • Search for Survivors
  De naam zegt het al, ga op zoek naar overlevenden.
 • Building
  Bouw radartorens om nieuwe gebieden te vinden.
 • Defense
  Verdedig je basis tegen hordes monsters

Heroes

De game bestaat vooral uit het verzamelen van de helden die je vervolgens uplevelt. Als je de multiplayer in gaat, wil je een gebalanceerd team hebben. Elke Hero speelt zijn eigen belangrijke rol in het gevecht. Ook kunnen ze allemaal bouwen. Er zijn vier klassen:

 • Constructors
  Deze gasten kunnen alles bouwen en de meute besturen tijdens gevechten.
 • Soldiers
  Deze mannen hebben het grootste arsenaal wapens waaronder big guns en grenades.
 • Outlanders
  Dit zijn kleine, magere gasten die kei zijn in het maken van unieke tools en goed zijn in melee gevechten.
 • Ninja’s
  Kleine snelle moordenaars die gebruik maken van zwaarden en werpsterren.

Xbox One X

Fortnite draait standaard op 30 fps op de Xbox One. Waar hij vooral op gaat schitteren is de Xbox One X. Als je de game daarop speelt, dan draait hij net zoals op een pc op Epic (maximale) grafische settings. De resolutie is 4K en is dynamisch om de framerate vast te houden. De view distance en effecten zullen een boost krijgen, de schaduwen zijn mooier en ook HDR wordt geactiveerd. Vsync zal standaard aan staan op een X. Spelers die geen 4K hebben maar het met 1080p moeten doen, komen er ook goed vanaf. Het 4K beeld wordt supersampled met behoud van alle effecten naar 1080p. Ook zal de game dedicated servers hebben om de boel goed te laten draaien.

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Quatic
5 jaren geleden

Nice. Zin in, lijkt me een hele vermakelijke game.