Epische steden en forten bouwen in Bulwark: Falconeer Chronicles

In een nieuwe trailer zien spelers bouwcreaties uit Bulwark: Falconeer Chronicles voorbij komen. Kijk je mee?

Solo ontwikkelaar Tomas Sala brengt eind maart zijn nieuwste game uit. In Bulwark: Falconeer Chronicles gaan spelers aan de slag met het bouwen van steden. Om alvast een voorproefje te geven heeft Sala een speler uit zijn Discord in de gelegenheid gesteld om 32 uur met de game aan de slag te gaan. In bovenstaande trailer zien we hier het indrukwekkende resultaat van.

In Bulwark: Falconeer Chronicles krijgen spelers ware vrijheid om de door oorlog verscheurde wereld van de Ursee te creëren. De ontwikkelaar schrijft hierover: ‘door steampunk-stijl forten te maken van niets dan hout en steen, zullen spelers hun kuststeden koesteren en laten groeien tot torenhoge triomfen’.

Demo

Ik heb zelf afgelopen maand de demo van Bulwark gespeeld en ben ontzettend verrast door de vrijheid die spelers krijgen. In no-time lukt het om een mooi fort te bouwen en deze met andere plekken in verbinding te brengen. Minstens zo indrukwekkend was het om te merken dat ik als speler tot op detailniveau kan zien hoe mijn stad is opgebouwd. De game ziet er echt waanzinnig goed uit! Last but not least, bij dit type games wil je natuurlijk dat de besturing met controller als een zonnetje loopt. Mijn eerste indruk hierover is positief. Het navigeren door de wereld, het menu en het bouwen voelt intuïtief an soepel aan.

Real-time strategie

De game van Sala is niet alleen een stedenbouwer, maar ook een real-time strategiegame. De Ursee, het universum dat we ook kennen uit The Falconeer, zit vol met overlevenden – en niet iedereen staat te popelen om een handje te helpen. Spelers kunnen allianties smeden of oorlog brengen naar de Ursee. De keuze is aan hen!

Bulwark: Falconeer Chronicles is vanaf 26 maart 2024 verkrijgbaar.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties