We hebben zojuist de onthulling van Far Cry 5 mogen zien. Far Cry kenmerkt zich altijd doordat het draait om een maniak die een hele community leidt en zich te buiten gaat aan gruwelijkheden.

Far Cry 5 zal zich afspelen in deze modern tijd. In de afgelopen dagen hebben we al wat zaken mogen bekijken. We weten dat het zich afspeelt in Montana in de USA. We weten dat het iets met een Bijbelse sekte te maken heeft door het tonen van een screenshot. Maar wat staat er verder te gebeuren.

Bad Seeds

We zien beelden van een klein Amerikaans dorpje, Hope County, waar het leven rustig doorkabbelt. Totdat er een sekte in Hope County neerstrijkt en de boel daar overneemt om zo alle zondaren te straffen. We zien een door godsdienst gedreven leider, Joseph Seed, die het zondige Hope County gaat reinigen.  Hij krijgt daarbij hulp van zijn broers en zuster, Jacob Seed, John Seed en hun zuster , allemaal namen die rechtstreeks uit de Bijbel komen. We zien beelden van een gedwongen doop en hoe een kleine community wordt onderworpen aan de wil van de Seeds.

We horen Joseph zeggen: “Dat de dag des oordeels aanbreekt”. Hij wil zijn ‘volk’ beschermen tegen de ellende die volgens hem wordt veroorzaakt door de regering.

Wie strijden met je mee?

Nu de tegenstanders van deze groep. We zien hier Pastor Jerome die strijd levert tegen deze Seeds met alle middelen die hij heeft.

De volgende tegenstander, en jouw medestander, is Mary May. Mary May is werkt in de bar. Haar vader is vermoord door deze fanatiekelingen en zij is op wraak uit.

De laatste medestander is Nick Rye. Hij is een piloot en het technische brein. Hij stapt in de voetsporen van zijn vader en grootvader die in het leger zaten.

Far Cry 5 kan je totaal in co-op spelen. Je kan natuurlijk weer overal mee vliegen en rijden. Natuurlijk is het een open wereld en we hebben ook een releasedatum namelijk 27 februari 2018.

Op de E3 gaan we meer zien over deze game. Wat vinden jullie ervan?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments