Eerste beelden van indrukwekkende housing in The Elder Scrolls Online

Een eigen huis, een plek onder de zon! De khajit die wat Skooma maakt, en drinkt zonder pardon.

In februari 2017 komt er een gratis update genaamd ‘Homestead’ voor The Elder Scrolls Online (TESO) waar spelers de kans krijgen om hun eigen huisje aan te schaffen. 

Zoals je in de video kunt zien is het niet enkel een tent met spullen, maar echt een huis vol met attributen zoals we gewend zijn uit de offline varianten van de franchise. Elk ras heeft een bepaalde stijl qua huis en dat vind ik echt fantastisch om te zien. Uit de video is er verder weinig informatie over wat je kan doen, maar gelukkig staat er een blog online van The Elder Scrolls Online over de update.

Je eigen plek onder de zon

Het is jammer dat TESO dit niet in de originele game had zitten, want housing in dit spel ziet er toch echt wel indrukwekkend uit. Er zijn in totaal veertig soorten huizen en tweeduizend items om ze te vullen. Er is een housing editor in het spel om alle meubels en spullen in het huis een plekje te geven, zodat elk huis uniek wordt. Naast spulletjes heb je ook ruimte voor crafting. Het gebied om je huis heen (ligt er aan hoe groot je huis is) kan je ook vullen met allerlei decoraties.

teso

Klinkt allemaal erg goed! Het leuke is dat je niet zomaar een huis kunt krijgen. Je kan natuurlijk huizen kopen en net zoals in de offline variant koop je ‘furnishings’ bij een ‘interior designer’, maar alvorens je echt het huis hebt, moet je een tutorial volgen en zelfs een quest. Wat is namelijk het geval, de buren willen je wel leren kennen en kijken of jij in het gebied past. Als dat allemaal koek en ei is, dan kan jij lekker je eigen huis ingaan.

 

‘Kijk, deze bazen heb ik verslagen’

Je huis kan ook dienen als een soort museum voor speciale achievements die je hebt gehaald. Tijdens quests worden er soms items gedropt die je kan gebruiken voor je huis en zo kan je laten zien waar je al bent geweest en hoe exotisch je bent. Je huis is ‘instanced’ en bevindt zich dus niet in de open wereld. Je kan spelers uitnodigen om je huis te bekijken, of mensen uit je guild. Helaas kan de Thieves Guild niet inbreken, want dan kan krijg je geheid rellen overal. Het voordeel hiervan is dat je ook niet de eerste moet zijn om de beste spot te pakken. Iedereen krijgt een mooi plekje. Het nadeel is dat er ook geen gevoel van ‘buren’ is of communicatie met andere spelers tenzij je ze uitnodigt.

teso2

Te laat?

Ik vraag mij af of deze update te laat is. De housing is absoluut welkom en ongetwijfeld goed geïmplementeerd zo meteen, maar het is niks revolutionairs. Wildstar (2015, MMORPG op pc) deed ditzelfde en dan nog grootser. Het voordeel van housing is dat je je eigen plekje hebt, maar als je er niks extra mee kan, dan vergeet je het al snel. In Wildstar word je bijvoorbeeld elke dag met bonussen beloond als je inlogt. In TESO is het nog maar even kijken wat housing echt toevoegt. Het is fijn dat zo’n huis account gebonden is en ook als fast travel punt kan dienen (kosteloos), maar het lijkt mij dat je er toch meer mee moet kunnen doen. Als dit onderdeel er vanaf het begin in had gezeten, had TESO misschien meer indruk gemaakt.

Wie gaat weer inloggen door de Homestead-update in februari?

Als je alle exacte info wilt weten over de update, klik dan hier.

 

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Rene Katerberg
6 jaren geleden

Ultima Online (1997) deed het al en daar was je huis niet eens instanced. Als je de deur open liet kon iedereen naar binnen. Bovendien kon je op elk item rechten zetten en zo bepalen wie en wat er mee gedaan kon worden.