Feel the need. The need for speed! Dat was een tijdlang de slogan voor de gelijknamige game. Ook een tijdje voor het releaseschema van de game, want ze werden achter elkaar door uitgepoept. Inmiddels gaat het iets rustiger aan. De volgende titel moet ergens volgend jaar verschijnen.

Waar voorheen om het jaar een nieuwe titel verscheen, hebben ze nu het gas even los gelaten. De laatste titel, Need for Speed, kwam uit in 2015. Afgelopen jaar werd overgeslagen en ook dit jaar hoeven we niet op een nieuwe racer te rekenen. Ze zijn er bij EA wel mee bezig. De verwachting is dat we volgend jaar weer aan de slag kunnen met een nieuw deel.

Development tijd

Deze extra tijd moet de ontwikkeling en kwaliteit alleen maar ten goede komen. EA’s CEO, Andrew Wilson, legt uit.

We hebben deze game een langere ontwikkelcyclus gegeven om ons op innovatie te kunnen richten. Het Need for Speed team is de grenzen aan het verleggen van de action racer in wat wij denken dat de spannendste en mooiste Need for Speed game wordt die we ooit hebben uitgebracht.

Welke studio hiervoor verantwoordelijk gaat worden is niet bekend. Voor wat betreft de innovatie. Ik denk dat je een dikke bak uit mag zoeken en hiermee gaat proberen om eerder over de finish te komen dan een paar andere gasten met een dikke bak.

Hot Pursuit was heerlijke, overdreven arcade fun

Maar even serieus, de laatste titel was niet onaardig maar hij was ook zeker niet briljant. Vooral de tergende, hipster tussenfilmpjes waren vreselijk. Fans roepen al jaren om een nieuwe Underground titel en ik zou hier ook best blij van worden. Of weer iets als Need for Speed: Hot Pursuit of zelfs The Run. Lekker simpel, lekker arcade en heerlijk overdreven. Met wat mazzel gaat de nieuwe titel die kant weer wat meer op. Daar is de serie groot mee geworden. Wil je een serieuzere racer, dan is er nog wel iets als Forza Motorsports. Lezen jullie mee EA?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments