De racegame Disney Speedstorm gaat in september al z’n free-to-play fase in.

Eerlijk gezegd had ik verwacht dat Disney Speedstorm pas volgend jaar free-to-play zou worden, maar blijkbaar gaat dat al op 28 september gebeuren. In april dit jaar kwam de game beschikbaar voor 30 euro, maar het werd niet al te best ontvangen. De ontwikkelaar geeft aan dat het veel heeft geleerd van de early access periode en dat die wel echt nodig was om de free-to-play game te maken. Wat ik vooral hoor was: ‘we moesten eerst even geld verdienen en peilen hoe populair dit was en nu het het aantal verkopen is gedaald, gooien we de game maar gewoon alvast free-to-play in de markt zodat we met in-game aankopen kunnen verdienen’.

Matig, matig

Ik ben benieuwd hoe ze de problemen van Disney Speedstorm hebben aangepakt, want het had nogal veel in-game currencies en dingen die je kon kopen. Het was erg verwarrend welke punten waar bestemd voor waren. De focus leek meer te liggen op grinden en geld verdienen. De andere early access game van Disney, namelijk ”Dreamlight Valley” heeft ook last van een grind, maar die heeft pas sinds dit jaar een Premium shop waar je geld aan kunt besteden. Daar leek bij de release toch meer focus te liggen op een leuke game leveren (en dat is hen ook gelukt).

Wellicht is 28 september ook de datum waarop Disney Dreamlight Valley eindelijk eens free-to-play wordt want die zit dan ook al een jaar in early access en iets zegt mij dat Disney daar goed aan heeft verdiend. Als Dreamlight Valley niet zo’n hit was, was de game eerder dit jaar waarschijnlijk al free-to-play geweest. Maar nu kan Disney nog even goed cashen en op heel veel platforms, want zowel Disney Speedstorm als Disney Dreamlight Valley kan je spelen op de Xbox One, Xbox Series X|S, pc, Nintendo Switch, PS4 en PS5.

Disney Speedstorm kan nog een hit worden, maar dan zullen ze wel meer gameplay moeten aanbieden en wat minder gretig zijn omtrent de cosmetics. Hopelijk beginnen ze snel met het toevoegen van nieuwe levels en personages.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties