De geruchten gingen al veel langer rond, maar inmiddels lijkt het een zekerheidje. EA heeft zijn studios aan het werk gezet op een remake van Dead Space.

Eerst waren er de geruchten over een reboot van de serie, daarna volgden er geluiden dat het juist om een remake zou gaan. Nu blijkt, volgens GamesBeat, dat allebei waar is. EA heeft ontwikkelaar Motive Studios (Star Wars Battlefront 2) aan het werk gezet op een remake van Dead Space. Deze remake moet dan de aftrap zijn voor een reboot van de serie.

EA gebruikt hierbij Capcom en Resident Evil als voorbeeld. Capcom heeft een aantal fantastische remakes uit de Resident Evil-serie uitgebracht en ook het laatste deel, Village, is ontzettend goed ontvangen. Resident Evil is momenteel dus groter dan ooit en dus het ideale voorbeeld voor EA en wat te doen met Dead Space. De remake zal dus ook die formule gaan volgen. Trouw aan het origineel, maar wel met moderne graphics en gameplay.

Daarnaast hebben ze bij EA ook ingezien dat niet elke game een multiplayer component nodig heeft om succesvol te zijn. Dat bewezen Star Wars Jedi: Fallen Order en recent de remaster van Mass Effect wel.

En dus mogen we ons gaan verheugen op een terugkeer van Dead Space. Officeel heeft EA nog niks bevestigd, maar dit zou heel goed kunnen gaan gebeuren tijdens EA Play Live op 22 juli. Ik kijk er alvast naar uit.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
roko
roko
1 jaar geleden

Geweldige game die het verdiend om een remake/remaster te krijgen. Instant buy