Zojuist is de prijs voor de consumentenversie van de Oculus Rift bekend gemaakt. Het apparaatje gaat € 699,00 kosten en is vanaf nu te pre-orderen.

De Oculus Rift is al lange tijd in ontwikkeling en is vanaf vandaag eindelijk te pre-orderen. Indien je de Rift besteld krijg je er gratis EVE: Valkyrie bij, altijd leuk. Tevens krijg je bij elke Rift-aankoop (dus ook bij een pre-order lijkt mij) de game Lucky’s Tale bij. Ook zit er zoals eerder aangekondigd een Xbox One controller bij elke Rift. De speciale Oculus Touch controllers zijn wat vertraagd en volgen ergens tegen het einde van 2016 pas. Eerder vandaag werd al bekend dat je niet gelijk hoeft te betalen als je een Rift pre-ordered. Je dient pas te betalen als de Rift wordt verzonden. Ook krijg je de mogelijkheid om een Oculus Touch te pre-orderen wanneer je een Rift pre-ordered. Zodoende krijg je eerder een Touch controller dan wanneer je dit normaal zou kopen. De releasedate van de Oculus Rift is vastgesteld op “ergens in maart 2016” en is nu dus te bestellen via de Oculus website.

Een pc die de Oculus Rift kan ondersteunen heeft redelijk wat kracht nodig. De minimale specificaties zijn als volgt:

  • Nvidia GTX 970 /AMD 290 of beter
  • Intel i5-4590 of een AMD equivalent (overclocked 8320 bijvoorbeeld)
  • 8GB RAM of meer
  • HDMI 1.3 of hoger
  • 3 USB 3.0 poorten plus een USB 2.0 poort
  • Windows 7 Service Pack 1 64 bit of hoger

Dus naast de € 699,00 voor een Rift heb je ook nog een vrij dikke pc nodig om er daadwerkelijk gebruik van te maken. Kies je voor een Intel/Nvidia build dan ben je ongeveer € 850,00 kwijt aan componenten. Ga je voor een AMD build dan zit je rond de € 750,00.

oculus

VR tijdperk

Met de pre-orders van de Oculus Rift breekt nu echt het begin aan van het VR-tijdperk. Veel analisten verwachten dat dit echt het nieuwe ‘ding’ gaat worden in de entertainmentsector. Niet direct in 2016 natuurlijk, dit jaar is het introductiejaar voor VR. Mensen moeten nu gehyped worden door demo-stands in winkels en veel online “buzz” rondom het hele VR gedoe. Met de Oculus Rift, ANTVR en de HTC Vive die allemaal in 2016 gaan uitkomen gaat het nu toch echt gebeuren, het VR tijdperk breekt eindelijk aan. Wat vinden jullie van het hele VR verhaal? Al enthousiast of laat het jullie koud?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments