De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Het is tijd om game nummer 16 van dit jaar af te strepen. Samen met Vincent heb ik het beeldschone Pandora van de RDA weten te bevrijden. We hebben ons meer dan prima vermaakt met Avatar: Frontiers of Pandora. Het is een game waar je eindeloos in rond kunt lopen en vliegen, er is altijd wel iets te vinden en te beleven. Maar is de game ook de moeite waard om enkele tientallen uren door te spelen en de credits te zien rollen?

Wat voor soort game is Avatar: Frontiers of Pandora

Avatar: Frontiers of Pandora is een open wereld actie-avonturen game. De game volgt een typisch Avatar verhaal, waarbij de goede (de Na’vi) het opnemen tegen de slechte (de RDA). De gameplay in Avatar: Frontiers of Pandora kenmerkt zich door het verkennen van de open wereld, resources verzamelen, character en wapens upgraden en first-person shooter-actie. Er zijn daarnaast wat lichte puzzelelementen in de wereld verstopt en ook zullen spelers hier-en-daar wat moeten platformen.

De wereld in Avatar: Frontiers of Pandora is immens groot en prachtig vormgegeven. De eerste paar uren voelen behoorlijk intimiderend aan, maar zodra je als speler de beschikking hebt over jouw Ikran dan opent de wereld zich op een mooie manier. Er is veel te ontdekken in Avatar en de spelers die van verkennen houden in grote open wereld games zullen echt wel aan hun trekken komen.

Credits

In mijn review van Avatar: Frontiers of Pandora schreef ik dat de game van Massive Entertainment een betoverende wereld heeft weten neer te zetten. Nu, 35 á 40 uur spelen later en de credits te zien rollen, wil ik dit nogmaals benadrukken: Pandora is adembenemend mooi vormgegeven. De wereld is overtuigend neergezet en de visuals indrukwekkend!

Er is echter ook een ‘maar’ te benoemen. De gameplay heb ik namelijk als simplistisch ervaren en de verhaalvertelling kent een gebrek aan diepgang, met vooral een ‘vijand’ die je als speler nagenoeg niet leert kennen. Desondanks heb ik mij toch aardig weten te vermaken met de game en dat komt door de fijne co-op ervaring en de mooie wereld waarin veel te ontdekken is. Avatar: Frontiers of Pandora is de ideale game om in co-op op avontuur te gaan en te zien wat er op je pad komt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties