De backlog aan games puilt uit! Stapels met games waaraan ik begonnen ben, maar die ik niet afgemaakt heb. In 2024 gaat het roer om! Mijn goede voornemen is om games vaker uit te spelen en de credits te laten rollen als nooit tevoren. Staat de teller eind 2024 niet op minstens 40 afgeronde games, dan is het eerste rondje tijdens de XBNL-community BBQ voor mijn rekening!

Vorige week is Open Roads uitgebracht. De game van Annapurna Interactive is een korte verhaalgedreven game. Een prima tussendoortje tussen alle grote games die in deze periode uitkomen? In ieder geval eentje die ik tot de credits gespeeld heb, nummertje 25 van dit jaar.

Wat voor soort game is Open Roads?

Open Roads is een sterk verhaalgedreven game. Een prima game om samen op de bank te spelen als je even helemaal in een verhaal op wilt gaan. De game is ontwikkeld door het Open Roads Team en uitgegeven door Annapurna Interactive. In Open Roads volgen spelers moeder (Opal) en dochter (Tess). Deze hoofdrollen worden vertolkt door Keri Russell (bekend van The Americans en Star Wars: Rise of Skywalker) en Kaitlyn Dever (bekend van Booksmart en Uncharted 4).

Opal en Tess staan op het punt om te verhuizen. Tijdens het inpakken van dozen, komen zij een geheime boodschap tegen. Deze boodschap weet het tweetal te verleiden om samen op een roadtrip te gaan en geheimen van lang verlaten familiebezittingen te ontrafelen. Ik zal er verder niet te veel over spoilen. Het verhaal zit op zich best goed in elkaar. Verwacht geen Life is Strange-kwaliteit, maar wel een aardig verhaal om te volgen. De dialogen zijn interessant en de voice-acting is goed neergezet. Echt diepgaande keuzes in de dialogen worden niet geboden. Wat vooral opvalt is de mooie stijl van de omgevingen.

Credits

Open Roads is een korte narratieve ervaring die zich meer richt op de interacties tussen de personages dan op gameplay. Het overkoepelende verhaal is wel oké. Geen hoogvlieger, maar wel prima voor tussendoor. Daarnaast dragen de sterke stemacteurs en het nostalgische jaren 90-2000-tijdperk bij aan de charme van het spel. De game ziet er ook bij vlagen waanzinnig mooi uit. Open Roads kan in een uurtje uitgespeeld worden en dat is ook wel de moeite waard om te doen. Ben jij een liefhebber van verhalende games? Dan wil je Open Roads vast wel spelen tot de credits rollen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties